Bagaimana Saya Mula Pandai Dalam Bidang Merekabentuk Blog?

Asssalamualaikum bloggers.


Ramai yang tanya saya, macam mana saya boleh pandai merekabentuk blog? macam mana saya boleh faham tentang coding? macam mana saya boleh hadap coding?

Sebenarnya saya mula berjinak dalam merekabentuk blog dan coding ni sejak tingkatan dua. Saya belajar dari pakcik google. Saya ada minta tunjuk ajar dengan beberapa blogger terkenal dan faham tentang bagaimana hendak merekabentuk blog dan coding, tapi kebanyakkan sombong dan menghiraukan mesej saya. Saya tak reka cerita, ini berdasarkan pengalaman. Dan saya masih simpan mesej tersebut di facebook saya.

Pada mulanya saya punya rekabentuk blog seperti budak-budak dan memang sangat hodoh dan berat dan tak teratur. bila saya mulua berjinak, saya ubah blog sikit demi sikit sehingga apa yang terjadi sekarang.

Sebenarnya tak susah belajar benda ni kalau ada minat dan tak mengeluh dan juga kena ada sifat sabar. Pandang coding tu macam kau cari benda yang hilang depan mata tapi kau taknampak haha macam tulah. Saya juga tak kedekut ilmu. Saya banyak juga kongsi tutorial blog dengan rakan blogger yang minta saya ajarkan. Kalau korang ada nak tahu apa apa tentang rekabentuk blog, boleh tanya saya di facebook. InshaAllah saya dapat tolong.

Share or Like, thank you.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Copyright 2017 Fatin Hazwani | Blogger Designer.