Gelaran Kumpulan Hackes Terbaru ialah SAC. Hati-hati

Assalamualaikum bloggers.

Alhamdulillah, berkat doa yang tak sampai beberapa jam, aten dah jumpa jalan untuk dapatkan fb aten. Entry sebelumnya http://duniaimpianfatin.blogspot.com/2013/07/facebookcomateyngemox-kena-hack-help-me.html. Tak sangka hackers tu "dungu" . Aten check kat gmail aten, dan terjumpa emel dia. Ini adalah emel hackers tersebut "trex.sac20@yahoo.com" .


Oleh itu, korang kena hati hati. Sekarang hackers berlambak. Tambah lagi, kumpulan hackers baru ni. Kalau ada fb kena hack oleh S.A.C, itu adalah "hantu" tu.
BENDA PENTING NAK BAGITAHU NI :
  • Sila Private Emel awak kpd "only me"
  • SIla Private No Phone awk kpd "only me"
  • Sila Pastikan Pasword fb dan Pasword email untuk korang log in fb tu lain
  • Yang paling penting, Jangan Bagi Pasword Korag Selain Family Korang
Kalau korang kena hack oleh SAC, bagitahu aten. Insyaallah aten boleh tolong. Ataupun korang rujuk terus ke email yg korang log in fb tu. Dia akan bagitahu bila emel kita kena remove atau no telefon kene remove, dan juga emel baru yg hacker tu guna.. Sekian........
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

FACEBOOK.COM/ATEYNGEMOX KENA HACK. HELP ME :'(

Assalamualaikum bloggers.

Dengan hati yang happy nak tunjjuk kan doodle customer, bila nak log in fb tengok2 fb kena hack :'( Ya allah, siapa yang sanggup buat mcm ni kat fb aten? Hmm email, pasword, nama fb, semua ditukar...

HTTP://FACEBOOK.COM/ATEYNGEMOX
Di hack jam 4 pagi 
Nama asal fb "Fatin Hazwani (jemah here)
Ditukar kpd "Faten Hazwani mayat'sac-was here (mayat'sac adalah disini)"
hackers dikenali sebagai S-A-C


Bukti :


Ya allah tolong lah hamba mu ini... Banyak detail customer dalam fb tu. Takot nanti blog customer kena hack jugaa. hmmm ya allah, sesiapa je yang tahu nak dapat kan balik? Aten mintak tlg sangat... Tolong lah aten dptkn fb ni balik :'( Allah je yg dpt balas jasa baik korang...

TOLONGLAH SAYAAAAAAAAAAAA :'(
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Ashraf Muslim Khawin Lagi

Assalamualaikum bloggers.

Macam tak sangka kan pelakon lelaki Ashraf Muslim yang sering berlakon watak 'lelaki alim' khawin buat kali kedua. Yang lagi tak sangka apabila beliau telah berkhawin di Thailand dengan atas alasan "perniagaan".


Apa boleh buat, takdir sudah ditentukan oleh Allah. Saya tak berani nak kata banyak. Takut tersilap sahaja... Mungkin Dia lebih tahu apa sebenarnya yang terjadi..

Bawah ni merupakan puisi dari Isteri pertamanya Noor Dayana yang dishare di laman sosialnya sendiri..


Memang sedih bila baca puisi ni.. Apalah agaknya yang isterinya rasa, hanya dia dan Allah sahaja tau. Mungkin ada sebab Ashraf bertindak begitu.. Kita tidak boleh nak judge seseorang... Semoga isterinya tabahh menghadapi semua dugaan ini :') 
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Kisah Yasmin J Hunwick di dalam Novel

Assalamualaikum bloggers.

Pertama sekali aten nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak buat semua umat islam di Malaysia. Semoga tahun ni puasa kita lebih bermakna dan diberkati allah. Jangan curi curi makan time puasa tau :D

Ingat lagi tak Arwah Yasmin J Hunwick? Blognya masih aktif sebab selalu diupdate oleh mamanya sendiri. Setelah setahun pemergian arwah...... Kini kisahnya terdapat dalam novelnya sendiri. Penulisnya ialah Syimir Yunusi. Segala kisah tentang arwah dibesarkan, dan segala yang berlaku pada arwah sebelum arwah meninggal semua ada di dalam novelnya..Tajuk novel arwah ialah Love Yasmin.

Suka Duka Arwah Di dalam Novel ini

Keluaran novel arwah ada terhad. Mengikut jumlah tempahan pembeli sahaja. Rasa macam nak beli je novel ni. Dapat tahu kisah arwah selanjutnyaa... Haa nak baca lagi? Boleh pergi ke blog arwah Novel Yasmin J Hunwick.
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Wajib Baca! Punca Blog Diremove Google.

Assalamualaikum bloggers.

Sedang sibuk membelek dashboard blog, terpandang satu entry dari Kak Nabiela tentang gosip terhangat iaitu Blog Diremove Google. Sekarang aten dah tahu sebab apa ada antara blog diremove google mahupun blogspot sendiri. 100% sumber dari blog Kak Nabiela. Korang jugak boleh ikut Tutorial Dari Blog Dunia Shida.



Ini semua disebabkan kan SPAM TERLALU BANYAK DI BLOG. Nak tahu macam mana spam blog ada dalam blog? Senang nak faham baca bawah ni ..

Kalau korang dapat komen yang merepek merepek, atau komen daripada "anon" pasal komen yang berlink-link banyak atau pelik ni korang terus delete. Itu mungkin cubaan anon untuk menghack blog korang.

Oleh itu, dengan cara yang terbaik korang guna COMMENT MODERATION. Maksud Comment moderation ialah komen yang dihantar tapi kita belum publish di blog. Alaa macam friend request facebook lah katakan.

Haa time nak publish komen tu, belek-belek lah dulu mana tahu ada comment yang berlink-link pelik atau dari anon kan.. Hmm nasihat orang, tapi aten pun ada banyak spam. Baru cekk. Ada 2153 SPAM di blog. Sedang berusaha nak delete...

Cara buat Comment Moderation ;
1. Dashboard > Setting > Posts And comments
2. Scroll ke Comment Moderation > Tick Always
3. Takpayah isi email nanti semak je kat email :D

Cepat bertindak ye blogger sekalian....
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Pencarian Sponsor Kali Ketiga. Anyone?

Assalamualaikum bloggers.

Today, 6 Julai 2013 dengan rasminya aten nak cari sponsor untuk segmen bulan ramadhan ni. Oleh itu, aten memerlukan jasa baik bagi siapa yang mampu untuk hulurkan sumbangan untuk segmen akan datang. hihi


Hadiah-hadiah yang digalakkan untuk sponsor adalah seperti ;
-> Topup || Shawl || Tudung || Novel || T-shirt || Cash RM10,RM20 dan keatas || dll

Hadiah-hadiah lain ;
-> Banner || Header || Doodle || Bloglist(1 sponsor) || Blog review(1 sponsor) || dll

Berminat untuk sponsor? Boleh hubungi aten di FACEBOOK
Aten akan confirm kan sama ada awak boleh jadi sponsor atau tidak.

Jadi sponsor boleh tingkatkan followers, pageviews, tabung duit online dll. Tarikh tutup pencarian sponsor adalah pada 9 JULAI 2013 JAM 12 TENGAH MALAM. Terima kasih :)

TARIKH TUTUP 9 JULAI 2013 JAM 12 TENGAH MALAM
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Memerlukan penyelesaian daripada bloggers lain?

Assalamualaikum bloggers.

Dah beberapa hari, aten nak bukak blog orang lain and blog aten sendiri tak boleh lah. Dia keluar macam ni....


tengok contoh link blog yang aten nak view, pun tak boleh nak bukak. hmm kenapa ni?


Time nak view blog je keluar macam tu. Ada separuh blog boleh bukak, and ada separuh tak boleh. Hmm any solution? Dah lah nak kena edit blog orang ni. Tak kalau macam ni keadaannya, macam mana nak edit... haihhh

Sesiapa yang pandai/pro pasal benda ni, tolong bagitahu :') i need your help now.
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Tempahan Template Blog AnmuyZ

Assalamualaikum bloggers.

Semalam aten baru siapkan satu blog yang ditempah oleh AnmuyZ. Terima kasih menempah. Hope sangat awak suka dengan hasil kerja aten.

Tema : Skyblue
Template : Denim
Tambahan : Menu Tab bergambar
Free : Banner



Untuk tempahan boleh PM saya di fanpage atau emel saya : fhazwanikitty@gmail.com
Copyright Artwork & Design Duniaimpianfatin
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.
 
Copyright 2017 Fatin Hazwani | Blogger Designer.