PORTFOLIO MAKEOVER BLOG TUTORIALS FREEBIES AUTHOR BLOG HOME PAGE

Eh? Macam mana nak edit coding ni? Help me!

Assalamualaikum bloggers.

Alhamdulillah dah jumpa penyelesaiannya. Thanks aimi wardina. Sesiapa yang taktahu macam mana nak edit html, boleh tengok tutorial ini. KLIK.

Eh korang perasan tak perubahan kat blog ni? Perasan tak? Perasan tak?!!!!!

Siapa yang taktahu apa perubahan kat blog ni, please check now. Dashboard > Template > Edit html . Check it now!!!! For template designer bukan classic okay.


Somebody help me to solve this problem. Dah lah nak edit blog customer ni. Pastu jadi macam ni pulak :( Sesiapa yang tahu tu, tinggalkan komen dan ajarkan ye? Urgent ni.

Share or Like, thank you.

Segmen Saya Nak Menang Hadiah Dan Dibloglist

Assalamualaikum bloggers.

Segmen seterusnya aten join ialah segmen kak nabiela biela. Hadiah best gitu :D Jom lah join. Segmen ni akan tamat awal kalau ramai join.


Tekan Banner Comel Untuk Join :D

Syaratnya terlalu mudah :D Dan semuanya telah aten laksanakan ;) Korang nak tahu hadiah dia? Jom tengok bawah..

Gambaran Hadiah Disini 
VOUCER TIKET WAYANG X 2 ORANG*tajuk ikut suke korang*
Kardigan X 2
Legging X 2 
Tony Moly Tint X 2 
Topup RM5 X 1 
Manicure Set X 2 
Bloglist oleh kak nabiela sendiri X 10

Share or Like, thank you.

Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com

Assalamualaikum bloggers.

Today, aten nak join giveaway banyak2 lah. Insyaallah :D


Tekan Banner Untuk Join :D

Jom join giveaway ni. Hadiah woww gitu :D Kalau menang hadiah perfume, takyah beli perfume untuk sebulan kan :D

Jangan risau, syarat tak susah. Hanya perlu buat entry macam saya sahaja :D Cepat cepat, siapa lambat dia tak dapat :)

Share or Like, thank you.

Doodle kelima saya :D

Assalamualaikum bloggers.

Walaupun kepala pening, aten sanggup lagi spend time kat blog and buat doodle. Hehehe nak mahir buat doodle, so kena belajar selalu kan.

Esok periksa, tak study lagi ha. Mahu rabun mata ngadap laptop je. Sebelum aten merapu panjang, jom kita tengok doodle baru aten.

Jangan Curi Tau. Dosa. Nanti Allah Marah. 


Caption : Hai kawan kawan :D Comel tak kita?

Apa komen korang tentang new doodle ni? Ok tak? Comel tak? Kali ni guna SAI. Buat doodle dan warna sekali. Aten tahu ada banyak kelemahan dekat doodle tu kan? Hihihi

Just simple sahaja. Sebab aten baru belajar buat doodle. lepas ni, insyaallah akan lebih mahir untuk membuat doodle. Support me okay :D

Tinggalkan komen tentang doodle ni :)

Share or Like, thank you.

Review Followers Ke-2929

Assalamualaikum bloggers.

Alhamdulillah followers blog duniaimpianfatin semakin meningkat. Tetapi newfeeds semakin menurun :( Kenapa agaknya ea?

Adakah Korang Dah Tak Nak Datang Kat Sini Lagi?
\Orang tak sudi... jangan dipaksakan. Takpelah/

Harini nombor followers aten cantik :D Haa, jangan guna beli nombor ekor pulak ye. Hihi gurau je. Thanks kepada yang sudi follow aten. Aten akan cuba follow one by one.


Thanks to Farsya coz be my 2929 followers. Tiada hadiah menarik yang nak diberi. Hanya sekadar review. Thanks again :D

Tengah siapkan doodle baru yang keempat :D Wah maju dah aten kan ;)

Share or Like, thank you.

Tutorial Gadget Followers Bersambung Dgn Cbox (mine ver)

Assalamualaikum bloggers.

Today, aten nak buatkan tutorial. Tutorial kali ni direquest oleh Farsya. Thanks for the request. Sebelum nak mulakan tutorials ni.


Untuk blogskin/classic template.
1. Korang just copy je code followers gadget korang kalau dah ada.
- Kalau takde or tak reti letak followers gadget, sila ikut tutorial ini.

Untuk pengguna template biasa. 
1. Korang perlu View blog korang.
2. Tekan Right Click > View Page Source korang.
3. Cari code ni ;
</div><div class='widget Followers' id='Followers1'>

4. Dah jumpa? Nanti korang akan nampak code ni bawah ni. Selang 4 baris daripada code kat no 3.
<script type="text/javascript">

Faham tak??? Kalau dah faham. Ikut step seterusnya...

5. Korang copy code start daripada code no 4 tu sampai code ni ;

site: "6161985224624845475",
locale: 'en' },
skin);
</script>


Contoh : 

<script type="text/javascript">
 if (!window.google || !google.friendconnect) {
Sampai Code Ni
site: "6161985224624845475",
locale: 'en' },
skin);
</script>

  • Code ni diperlukan untuk ikut tutorial ni. Sebab kalau guna followers gadget yg asal, hanya followers je kat situ. Untuk maklumat yang lebih jelas sila ke tutorial ini
  • No site yang aten merahkan tu adalah contoh code aten. Jangan copy tu. Sebab nanti takkan jumpa de. Lain blog lain code followers dia!

6. Bila dah copy macam aten cakap tu, korang bukak notepad or whatever lah yang boleh korang paste code tu.
7. Kemudian, pergi dashboard > Layout > Add a gadget > Html javascript
8. Copy code bawah ni ke dalam kotak html javascript tersebut :

<center><div style="border:4px double #faafbe;width:225px;"> ISI CODE FOLLOWERS AWAK YANG AWAK COPY TADI<br />
<div style="background: #faafbe;width:225px;color:#ffffff;">Leave Your Message Here</div><br />
ISI CODE CBOX AWAKWIDTH CBOX MESTILAH 220</div><p></p></center>

  • Segala yang warna biru, korang boleh tukar ikut suka korang.
  • Yang dibold kan tu, sila tukar seperti yang diarahkan.

9. Jangan tekan RICH TEXT kat html javascript tu!!!! Nanti tak jadi. Terus tekan save.
10. Then view blog, tengok jadi ke tak. Kalau tak jadi, cuba lagi okay.

  • Sila baca bismillahirahmanirahim sebelum memulakannya. Tutorialni agak rumit aten rasa. Semoga berjaya!


Share or Like, thank you.

Alhamdulillah Pageview Mencecah 300 Ribu.

Assalamualaikum bloggers.

Berapa lama berada dalam dunia blog, pageview aten baru nak cecah 300 ribu. Aten tahu blog org lain dah sampai 1 juta. Aten bukan nak bangga, cuma nak kongsi sahaja :)


Terima kasih kepada yang selalu view blog aten. Jangan lupa juga untuk jadi followers, readers and commentors blog fatin :D Ada masa, aten akan jadi visitor, follower, reader & commentor awak :)

Selalulah tinggalkan jejak kat cbox aten okay. Senang aten nak visit korang punya blog yang comel loteh tu.

JANGAN BERSIKAP SOMBONG BOLEH KAN? 

Share or Like, thank you.

Giveaway Canon Camera By Miraa Hussin

Assalamualaikum bloggers.

Fuyooo nampak tak tajuk entry aten? Giveaway Canon Camera tu... Siapa nak menang? Mari baca entry ni....

KLIK BANNER COMEL UNTUK JOIN :D

Untuk maklumat kak miraa, aten dah lakukan segala syarat-syarat yang kak miraa suruh.. Cuma follow twitter je tak, sebab aten takde twitter :D Tapi yang lain semuanya dah buat. Sumpah tak tipu ;)

Sebab aten nak menang Giveaway Canon Camera ni ialah sebab hadiah tu sangat awesome. Even ia hanya sebuah tabung, tapi dia nampak macam real camera canon. Bolehlah showoff sikit kan masa ambil gambar :D Selama ni berangan nak dapat yang real camera, tapi dapat yang palsu pun takpe. Boleh simpan duit tabung aten kedalam camera canon comel tu :p Tabung aten pun tabung tin je :( Harap sangat aten menang Giveaway camera canon ni :)

Yang lain tu, cepat2 lah join giveaway ni. Ramai tu yang beratur nak menang. Mana tahu rezeki awak ke, aten ke yang dapat camera tu :D

Mintak tolong klik iklan berbayar aten. Tambah pahala korang :)

Share or Like, thank you.

1st Giveaway by Nabihah Ahmad

Assalamualaikum bloggers.

Today aten nak join giveaway nabihah ahmad. Hadiah sangat wowwwwwwwwww gitu :D Double triple woww lah ;) Siapa yang belum join? Jom join.. Klik banner bawah untuk join.


KLIK BANNER AWESOME UNTUK JOIN :D

Sponsor dia ramai, tapi hadiah dia menarik ;) Just follow the term and conditions. Sekiranya ada rezeki dekat segmen ni, insyaallah menang :D Cepat cepat join.. Kasi meriahkan lagi giveaway Nabihah ni.

Share or Like, thank you.

5th Giveaway By Aimi Wardina

Assalamualaikum bloggers.

Today hari periksa. Besok hari periksa. Tak salah spend time dekat blog. Tapi kesian kat facebook lama tak update. Minta tolong kalau awak rajin, tolong klik iklan berbayar aten eh. (KLIK SINI)


Klik Banner Untuk Join.

Done lakukan semua syarat-syarat. For your info, i like ur picture by using my sister account facebook, Fatin Syafikah. Please check. Thankyou :)

Giveaway ini akan tamat apabila cukup 100 orang. Mari ramai-ramai meriahkan giveaway aimi. Jangan risau hadiah tidak menghampakan korang.

Apa guna buat bloggers tapi senyap je, taknak support orang kan? Apa tunggu lagi klik banner untuk join.

Tag : Izyan Nazirah, Nabila Medan, Nur Alja
Mohon Jasa Baik Klik SINI Untuk Tambah Pahala :)

Share or Like, thank you.

Mega Topup Giveaway


KLIK BANNER FOR JOIN :D 
HADIAH MENARIK :) CEPAT CEPAT...

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*

FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+

Nabila Biela 1 Aisyah Humaira' 1 Aku Penghibur 1 Fieyna Girang 1 Natrah Adnan 1 Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah 1 Fizz Graphic 1 syazlina saad

FOLLOW G+


LIKE FB SPONSOR


SENARAI HADIAH

10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI 70 ORANG PE
MENANG!!

SEGMEN INI DITAJA OLEH:

Mega topup giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Biela dan Aisyah Humaira' dan disponsor oleh  Aisyah Humaira',Fuh dot My, Pingje dot org, Aku Penghibur, Cikgu Hailmi, Fieyna Girang, Natrah Adnan, Tauke Mykedai , Sharia Nadirah, Nur Alja, Cik Yaya, Mohd Nasir, Ibnuismail Ismail, Arol Mubin, Aien Hermionie, Sare Says dan Nurul Firzanah, nabilah ahmad, shazlina saad, sheila eiman, cik hawa, shaila, Cik amabee, dhia akma, shakirah rosli, heirizaliana yana, cik honney , asma' sah, aliya, dan dysha sahhir.

p/s: Entry ni wajib di copy paste oleh para peserta dan para sponsor boleh join sekali=)

Share or Like, thank you.

#Blog Review : Pemenang Birthday Giveaway Nur Alja

Assalamualaikum bloggers.

Today aten nak review pemenang birthday giveaway nur alja yang menang hadiah daripada aten. Tahniah kepada yang menang tu :D

Macam aten cakap, as sponsor kita kena lah lakukan apa yang kita dah sponsor. Even hadiah lapuk, tapi bila kita tak tunaikan orang akan marah. Ingat tu :)


Ni pemenang pertama yang menang. Blog okay je :) Gadget di sidebar teratur :) Susah nak lupa blog lelaki yang kemas kemas ni tau.. Just header je nampak simple sikit je lah :) Tapi header tu awesome je dia punya background.

Jom Terjah Dia.


Ni pemenang kedua yang dapat hadiah review dari aten.. Tahniah ye :) Just nak komen blog nampak simple, walaumacammana pun kemas je :) Susah nak jumpa blog lelaki yang kemas :D

Jom Terjah Dia.


Ni pemenang ketiga.. Blog dia 100% kemas dan comel :) Walaupun simple, bagi aten blog dia nampak comel and cantik. Gadget dia sidebar pun tersusun.. Just, satu je kelemahan sebab letak gadget followers kat footer. Kalau boleh tukarkan ke sidebar ye. Nanti pengunjung tercarik2 nak follow blog awak :) Tahniah sebab menang :)

Jom Terjah Dia.


http://kechikkechikpuntakpe.blogspot.com/2013/03/birthday-giveaway-nur-alja.html

Pemang seterusnya dari blog Siti Nur Mazlin.. Tengok header dia, comel kan? Banyak kartun2. Nak komen blog comel je :D Susunan gadget pun kemas.. Cuma satu je player music tu buat blog lambat open. Faham kan? Gunalah music player lain kalau boleh nak senangkan pengunjung :) Anyways, tahniah sebab menang :)

Jom Terjah Dia.


http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/03/birthday-giveaway-nur-alja.html

Dan pemenang yang terakhir... Header nampak simple je kan, blog dia pun simple.. tapi comel tau :) Kemas je blog dia. Semuanya tersusun dengan rapi. Korang kalau pergi blog dia, korang takkan terkecik2 mata nak baca entry dia, sebab tulisan dia besar :D Tak percaya, sila pergi ke blog dia. Anyways, tahniah sebab menang :)

Jom Terjah Dia.

My Blog Dah Berubah :D Rajin2 lah komen tentang new look ni..

Share or Like, thank you.

Pembedahan Part I Selesai & Doodle

Assalamualaikum bloggers.

Now pukul 4 setengah pagi aten tak tidur lagi sebab ngadap blog dari tadi.. aten edit blog aten je dari tadi walaupun blog customer tak siap lagi -.-

And now, ni lah hasilnya.. Tapi belum siap lagi.. Sebab doodle kat header tu aten nak tukar.. And ada nak tukar sikit kat header tu. Doodle tu aten buat sendiri tau. Tak copy dari blog lain ;) Jangan curi okay.

Brush kat header tu, aten ambil dari freebies Kak Nabila. Nak install brush tak reti sebab photoshopnya bahasa asing -.-



Eh apaaa? Korang tak percaya aten yang buat doodle tu.. Baca Entry Ni. And know percaya tak? Hihihi doodle yg pertama tu nak macam serabut.. Tapi bila dah mahir sikit, ini lah hasilnya..


Tu semua langkah langkah aten berjaya buat doodle yang terkahir tu :D Hihihi best tau buat doodle. Even lambat kita kena sabar.. Dan hasilnya akan buat kita senyum sorang-sorang :)

Aten hanya guna photoshop cs5 nak buat doodle ni. Org kata pakai Paint Tool SAI tu senang kan? Bagi aten susah -.- So giveup and guna photoshop sahaja.... Tinggalkanlah komen tentang header and new look ni ;)

Tunggu Perubahan Blog Part II :D

Share or Like, thank you.

Yey aku berjaya berdoodle :D

Assalamualaikum bloggers.

Berjumpa kita buat kali pertama pada bulan empat. Hihi lama nya tak update blog kan? Seriously i'm busy with homework and school. Now, tengah edit blog sendiri and blog customers.

Sambil edit edit, aten bukak photoshop and buat doodle. First time buat doodle. Aten search tutorial kat internet. Orang kata bila nak sesuatu kena usaha bak kat pepatah "Usaha Tangga Kejayaan". Alhamdulillah, antara 4 blog tutorial yg aten jumpa, hanya tutorial Kak Adilah dan Abg Fiz je aten faham.. Thanks you alls :D

Seriously jelous tengok org buat doodle sendiri -_____- Kita pun nak jugak kan? :p Hihi and now this my handmade... Hanya kepala sahaja.. Haha tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D


Haaa comel tak comel tak? Kita tak sehebat dorang.. Hanya mampu buat mcm ni je. Lepasni, nak belajar lagi lah buat doodle. Terasa mcm best je berdoodle ni ;)

Tinggalkanlah comment tentang kepala doodle ni ;) Hihihi sekian...

Share or Like, thank you.