HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Jangan Pakai Gaun Yang Terlalu Panjang Semasa Kahwin. Mengapa?

Assalamualaikum bloggers.

Today, aten nak share lagi satu info yang aten terjumpa di laman sosial twitter. Hihihi, sedang sibuk2 tengok newfeed, tak salah kalau kita share benda yang elok untuk pengetahuan semua orang kan?

sumber twitter

Sabda Rasullulah SAW : 
Siapa memakai pakaian yang berjela-jela(terlalu panjang), maka Allah Ta'ala tidak akan memandangnya kelak di akhirat. 

Aten kongsi benda ni untuk semua orang supaya semua orang tahu dan tidak lagi memilih gaun panjang menjela seperti gambar diatas. Baju pengantin memang hak masing2 nak pilih macam mana pun. Tapi, kalau dah tahu pasal ni, tak perlu kot pilih baju pengantin macam tu :) Cukuplah yang simple dan cantik je dipandang. Karang pakai panjang menjela terpijak alaaa malu je hihihi......

8 comments:

  1. Baru ritu tgk cik ta pakai. Serius panjang. Nina baru taw pasal ni. Tq taw sharing

    ReplyDelete
  2. hmm..licha suka pakai labuh. tapi tak la sampai meleret. hehe..
    lagipun sbb kadang2 pakai heels kn. meleret tu mungkin tak lah. sebab rasa mcm kotor je nnti

    ReplyDelete
  3. oh! nice sharing, perkongsian yang menarik..

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
  4. wahh terima kasih share dear. so nanti kalau kak hana nak kawen kak hana akan lebih berhati2. hehe

    ReplyDelete
  5. Good Sharing.Naisblah masa Fiza kahwin dulu tak sepanjang ini

    ReplyDelete
  6. Betul, jgn sampai meleret kan ;)
    <3 thanks reminding fatin!!!

    ReplyDelete
  7. hee memang xminat pun, payah jalan kot ..karang terjelepok lak haha

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.