HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

15 DOSA DI KEPALA WANITA

Assalamualaikum bloggers.

Aten pasti ramai sudah mengetahui tentang benda ni. Tapi, tak semua yang ambil peduli tentang dosa lain di kepala wanita. Di kepala wanita ada rambut, telinga, gigi, mulut, lidah dan lain-lain lagi. So harini, aten nak kongsi tentang 15 dosa di kepala wanita.


1. Tidak berhijab (menutup aurat)
2. Menyambun rambut/memakai konde
3. Mewarnai/menyemir armbut dengan warna hitam
4. Mencabut uban
5. Memakai bulu mata palsu
6. Bertabarruj (bersolek di hadapan umum atau yang bukan mahram)
7. Merenggangkan/mengikir gigi
8. Membuat tatto
9. Memakai jilbab gaul/tidak memenuhi syarat hijab
10. Memakai rambut palsu/wig
11. Mencukur rambut menyerupai lelaki atau wanita kafir
12. Mencukur/mencabut bulu alis
13. Memakai lensa kontak berwarna untuk bertabarruj
14. Operasi plastik untuk kecantikan
15. Memakai kawat gigi untuk kecantikan/bertabarruj

Bila tahu dosa yang ke 15 tu rasanya tak jadi nak pakai braces. Sebab yelahkan ramai yang pakai braces untuk kecantikkan. Serius aten mengaku gigi aten memang tak cantik. Ramai yang suruh buat braces. But, aten fikir juga pasal duit dan sakit nak buat braces. So, takpelah dah ciptaan Allah. Syukur lah kan daripada takada gigi :)

11 comments:

  1. Thanks for sharing. Nice info. Mudah-mudahan dapat dijadikan sebagai peringatan bersama:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur welcome and thanks dear :) yesss.. :)

      Delete
  2. blu mte plsu.
    blum sentuh mata
    insyaAllah tebalkan iman jgn try .
    insyaAllah sma2 perbaiki diri
    nice sharing :)

    ReplyDelete
  3. Bercadang cadang jugak nak pakai braces.. Tapi terfikir niat kalau nak cantik itu haram :) terus cancell nak pakai braces.

    ReplyDelete
  4. Suka pakai contact lens utk suka-suka :( Nad tak rabun pun..

    ReplyDelete
  5. nice sharing dik. kak hana gigi jarang sampai kadang kawan2 kenakan akak buat dono je. haha

    ReplyDelete
  6. hmm.. itulah kan. kadang2 tergoda jgk nak try macam2.. ubah itu ini.
    tapi kalau dah smpai berdosa tinggalkan jelah

    ReplyDelete
  7. Thanks for sharing. Tak sangka pakai braces pun tak bleh, baru bercadang nak buat..hehe.. =p

    ReplyDelete
  8. huu banyak yang wat sebab ikut trend ..tapi lupa sal hal tabarruj..nauzubillah minta djauhkan hu

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.