HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Kena HACK lagi...Siapa pula kali ni?

Assalamualaikum bloggers.

31 ogos yang lepas, masa ulang tahun kemerdekaan, jam 10:46 PAGI, facebook aten di hack lagi oleh seorang makhluk yang tak bertanggungjawab.

ENTRY LEPAS TENTANG HACKER :


Kalini orang tu pakai emel head.easy@yahoo.com. Tah siapa pulak kali ni ye? Kenapa lah diaorang sanggup hack facebook orang. Dah dua kali kena. Risau pulak..... sebab hari hari penting je facebook aten kena hack.. Masa LAST PUASA & HARI KEMERDEKAAN...


After dapat balik akaun, esoknya log in facebook keluar gambar bawah ni .....

Seriously aten memang tak bukak facebook guna android. Berapa kali nama tempat and device sama yg masuk kat emel untuk log in facebook aten....

Apa cadangan korang untuk jangan bagi facebook kita di hack orang?

12 comments:

  1. Wow... bahaya ni... mcm ada org nak sabotaj je.. hati2.. keluarkan semua gambar yg ada dlm FB sebelum dipergunakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah rasanya mcm ada org nk sabotaj....

      Delete
  2. Replies
    1. kena pasti... sebab bnd ni bakal menyusahkan kita tau..

      Delete
  3. sabar je la kak..tpi sian kat akak :'(

    ReplyDelete
  4. bahaya! setuju dengan Mahirah..keluarkan gambar then to be safe, better create a new account.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i know that... but now emel fb sudah ditukar yg baru.. dan security code juga digunakan bila someone bukak fb kita, i will get the notification with the security code and the place org yg nk bukak fb kita by email and handphone..

      Delete
  5. selalunya orang boleh hack fb kita melalui e-mail. jadi better akak buat baru dan hidekan di fb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betl tu... dah buat pun emel baru.. mmg akak sentiasa hide emel..

      Delete
  6. Teruk betul hackers ni. Dah xde keje lain dah ke korang oiii.. Saye slalu je tayang email..harap xde yg niat jahat kt saye.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.