PORTFOLIO MAKEOVER BLOG TUTORIALS FREEBIES AUTHOR BLOG HOME PAGE

I wanna make giveaway or contest. but?


Assalamualaikum blogger comel semua :3

Today, i don't know that to do. So, i spend my time to blogging.
Firstly, i want to say are ;

Kepada siapa yang mintak aten buatkan header and cursor tu, boleh. But, lambat sikit lah. Haha takde lah, this night i will make two cursors for my visitor/followers yg request tu. Kali ni je aten bagi free of charge. Next time no free :} 

Tadi, masa tengah blogwalking blog mereka yang tinggalkan jejak kat chatter box aten, terdapat pulak ilham nak adakan sesuatu untuk korang.
Aten ingat, aten nak buat contest. Kalau tak jadi contest, aten nak buat giveaway.

Tapi, i need a sponsor from those who are visiting my blog now.
You all can sponsor apa-apa like :-

☑ Shawls/Pashmina/Selendang/Tudung bawal
☑ Long dress skirt
☑ Blouse
☑ Edit blog
☑ Topup (RM5,RM10,RM30)
☑ Jam tangan
☑ Earphone yg comel2 (hello kitty or lainlain)
☑ Apa-apa sahaja hadiah yang menarik

Siapa yang sudi jadi sponsor tu boleh lah comment ;)
Pastikan awak serius untuk jadi sponsor, jangan nak main-main.
Awak boleh bagitahu sesiapa sahaja yang berminat untuk jadi sponsor.
Bila jadi sponsor, insyaallah FOLLOWERS awk di blog & LIKERS fanpage awak akan meningkat.

Nampaknya, hadiah ni macam mencadangkan aten buat GA (giveaway).
Haha, takpelah. Nanti aten confirm kan mana satu aten nak buat.
Tapi kalau ada yang nak jadi sponsor tu, bagi je tau okay.

Sebelum menghabiskan entry ni, aten nak bagitahu blog aten tak berat tau.
Maybe internet korang loading :) Kalau takpercaya blog aten tak berat, sila lihat dibawah ni.


Kan? Tak berat kan :) If jadi lambat tu, mungkin masalah internet yang always loading -.-
Okay bye, sebar-sebarkan ya tentang sponsor ni :D

Share or Like, thank you.

Tutorial Slide Status Box Like Me.

Assalamualaikum and Hi bloggers.
Today, aten nak buatkan tutorial seperti yang ternyata di atas.
Tutorial kali ni direquest oleh http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/ .

Tutorial ni semua pengguna template boleh guna tutorial ni.

  • Template designer paste code yang aten nak bagi ni kat HTML/JAVASCRIPT
  • Classic template/Blogskin paste code yang aten nak bagi ni kat bawah </style>


1. Tekan ctrl and c pada keyboard anda secara serentak (ctrl+c) untuk copy code bawah ni sebab aten disable kan right click.


<style>
.y {
border-radius: 0px 15px 15px 0px;
width:10px;
padding:10px;
height:25px;
margin-top:30px;
margin-left:255px;
background: #faafbe;
color:white;
font-size:12px;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
}
#kotakstatus {
position:fixed;
border:4px double #000000;
width:250px;
left:-265px;
top:50px;
height:100px;
padding:4px;
text-align:left;
font-size:8pt;
font-family:trebuchet ms;
background-color:white;
background-image:url(http://i.imgur.com/dtE4u.png);
background-repeat:no-repeat;
background-position:right;
color:#333333;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
}
#kotakstatus:hover {
left:1px;
}
</style>
<center><div id="kotakstatus"><div class="y">
Y</div>
<div style="margin-top: -80px;">
ISI STATUS AWAK</div></div></center>


2. Preview dulu jadi ke tak okay? Anything, boleh comment.

Coding credit to Afiqah :)

Share or Like, thank you.

I really like pink & hello kitty.


Assalamualaikum bloggers ;)
Dah pukul 1 pagi dah ni. Masih ada lagi yang sudi berblogwalking kat blog aten ni ;)
Terharunyaaaaaaaaaaa aten :*

Nak bagitahu ni, blog aten sekarang dalam pembinaan. Masih ada yang belum selesai diedit.
Tunggu ye perubahan baru :D Hehehe.
And kepada visitors baru tu, takkan singgah je? Tinggalkan jejak sekali. Takmau sombong-sombong ni :'(

By the way, aten saje buat entry baru nak bagi tahu that i really like pink & hello kitty.

Teringin nak dapat hadiah apa-apa yang penting pink & ada hello kitty daripada seseorang. Can someone give that? :'3

Aten taktahu lah kenapa Aten minat sangat dengan warna pink & hello kitty.
Bagi Aten pink & hello kitty tu comelllllllllll sangat tauu :* Siapa suka hello kitty? Kita gengg.


Cerr tengok gambar keyboard atas tu. Yaa alllah, comelnya keyboard tu kan.
Pink gittuu, lepastu ada gambar hello kitty. Kalau lah ada kat Malaysia ni, gerenti aten pi beli..


Nanti dah besar, kalau boleh aten nak beli kereta macam kat dalam gambar atas tu? Hehe comel kan?
Agak agak korang kan, ada tak kat malaysia ni? Errr, teringin sangattttttttttt :D






Haaa sumpah jeles dengan design bilik & koleksi hello kitty mcm dalam gambar tuu.
EEEEEEE, bilik sape ni? Nak bilik niiiiiiiiiii :'( Comelll sangatt..
Hmm, harap harap boleh aten buat bilik aten cemni ;')

Okaylah until here, besok sambung update tutorial and edit blog. Bye :*

Share or Like, thank you.

Entry without backspace :3


Assalamualaikum bloggers :D

First thing, i want to sady err sya err salah lagi i want to say Happy Eid AidilAh eh salah "AidilAdha". In malay, Selamat Hari Raya Qurban to all muslim ;)

I think raya haji tahun ni tak meriah pun sama macam hari raya aidil fitri haritu. ERR kan? "Eh takde typo lah?" Hahaha sukanya aku ^^
Korang balik kampung tak raya haji ni? Kampung belah ayah ke mak? Hehe kat mana kampung?
Raya haji ni aten tak balik kampung pun.

Today, sebanarnya err salah type lah sebenarnya aten nak cakap sikit pasal cara-cara nak buta eh salah "buat" tempahan edit blog dgn aten.
Sorry, aten terpaksa bagitahu awal awal.

Aten dah tulis segala syarat, harga di blog aten bahagian order. Sila lihat betul2 kat blog aten. Adakan menu tab "order" kan? Okay takan eh salah "tekan" lah kat situ. K?
Setiap kali mesti ada yang tanya berapa harga classic template, washed denim semua tu :)
Penat lerr aten nak hawab eh salah lagi "jawab" sayang :3
Hope korang faham ye ;)

And, now aten tak buat dah free makeover blog from Fatin Hazwani. Penatlah.
Dah dapat free makeover blog from aten, tak reti nak hargai.
Pergi usik coding, tukar sana tukar sini, lepastu minta aten editkan balik.
Sorry aten tak layan orang cemtu lagi :) Harap maaf sayang -.-

Thanks for reading, iloveyou & sorry ;)

Share or Like, thank you.

Freebies Header Comel *part I*

Assalamualaikum semua ;)

Today, pukul 10:25 pm aten baru siap buat dua header sebagai freebies untuk visitors and followers aten ;)
Dalam masa sejam aten siapkan dua header. Aten hanya gunakan pixlr.com/editor sahaja untuk buat header ni.
Aten takde photoshop nak buat header 'comey comey' mcm Izyan, Faqihah, Kak Lyssa, Kak Zira semua tu.

Hope korang semua sukalah dengan freebies header yang aten nak bagi ni. Ni first time buat freebies header.
Siapa nak header ni, boleh ambil. Klik je link photo tu :)

Size ; width 880px | Transparent | Header Bersambung Dengan Body


Nak header tu? Click je link gambar tu k :) Jangan lupa comment bila dah ambil :D Kerjasama anda amat dihargai ^^
Nota kecil :- Do not re-freebies my own freebies without my premissions :) Ambil kalau sudi/nak. Tiada paksaan :3

Share or Like, thank you.

Tempahan Blog Nurul Hazirah

Assalamualaikum bloggers.

Lama tak online kannnn? Last online bilaaaa eh? Allaaa lupalah :3
Act, now kita dah merdeka :D Tapi, merdeka sementara lah. Tahun depan pakai baju sekolah jugak. Kata abang&akak senior -.- huh.

Before that, thanks too my followers and visitors sebab sudi datang and follow blog aten :) Maybe tak sampai sebulan followers aten nak 2+++ . Thanks you all.


Sebelum exam haritu, ada seorang adik ni wish goodluck to me from my adik twittarrss :D



Thanks sebab jadi peminat blog akak :D And thanks sebab jadikan blog akak sebagai inspirasi awak sayang :) Ilovebothofyouuu :*

Today, i've done edited blog Kak Zyra. Act, dia buat tempahan ni lebih sebulan.
Masa tu pulak aten nak exam, so terpaksa tangguh. Kak Zyra sanggup tunggu walaupun lama beberapa minggu.
Aten rasa terharu, yang kak zyra betul2 nak aten edit kan :)
So sekarang aten dah editkan.

NI SEBELUM DI EDIT :D


NI SELEPAS DI EDIT :D




How? Okay tak? Aten terharu sebab akak ni sanggup tunggu lama. So bersungguh aten buatkan blog ni untuk dia :)
Jum singgah and follow blog dia nak? Janganlah sombong sayang :D - http://rarafreakk.blogspot.com

Untuk tempahan boleh PM saya di fanpage atau emel saya : fhazwanikitty@gmail.com
Copyright Artwork & Design Duniaimpianfatin

Share or Like, thank you.

Even tak menang, asalkan dah buat yang terbaik :)

Assalamualaikum semua ;)

Walaupun tinggal berapa hari nak pmr, aten still lagi spend time pada blog.
Act, boring lah tgk blog asyik entry yang sama terbiar lama right?
Hehehe...

Last sunday, sekolah aten masuk pertandingan festival kebudayaan di taman budaya.
Sekolah siapa yg masuk, dia tahu lah kan :) Area negeri sembilan je ni.
Even tak terpilih untuk buat persembahann gala, kitaorang tetap berpuasa hati sebab dah buat yang terbaik untuk sekolah dan cikgu kami Puan Norashikin :)



 Haziq Ikhmal *peserta teromba* with Anak cikgu kami Arisya :D

Ni masing-masing tengah kena make-up by Kak Ayu. Pelajar tingkatan 6 Atas :D 






Ni lepas semuanya dah siap dress. Takpayah cari aten. Muka aten senyum tak betul. Haaha :D



Ni time persembahan. Time ni kena cari aten.
Aten dari kanan paling hujung sekali. Thats me :D






Aten hujung dari kanan ;)



Ni perserta nyanyian solo. Tahniah kak herma suryani sebab terpilih ;)


Ni dah tukar baju untuk tarian kedua. Iaitu "DALING DALING"


Aten hujung dari kiri ;) Ni pakaian untuk daling daling pulak :P


 Ni time persembahan daling daling :D Aten yang perempuan hujung dari kiri.









Ni jelah gambar gambar kitaorang ;) Kalau nak tengok video sekali pun boleh.
Tapi aten dah try upload, tak boleh pulak. HMM tak de peluang lah korang nak tengok.

Act, masa belatih memang selalu kena marah. Alhamdulillah, time persembahan yg betul tak kesilapan yg berlaku. Semua buat yang terbaik :)
Tahun depan tak masuk lagi dah. Our teacher dah nak pindah melaka.
And, aten pulak akan masuk ke sekolah lain ;)

Share or Like, thank you.