I'm single & get ready for my trial :)

Assalamualaikum semua :)


Apa khabar? Sihat tak semua? Sorry sebab lama tak update blog.
Aten bukan tak onl, onl cuma tak update je. Malas sikit. Lagipun onl bukan selalu.
Firstly, nak ucap Selamat Menyambut Bulan Ramadhan :) Semoga bulan ramadhan kali ni penuh bermakna dan lebih baik daripada tahun lepas :)

Aten ado cerita sikit..
Aten baru lepas break dengan bf aten. Pity me ;'(
Sehari sebelum ramadhan dia mintak putus. Aten taktahu lah sama ada dia ada perempuan lain or apa? Aten just harap dia bahagia dgn orang seterusnya.
Just, aten terkilan lah dgn dia. Aten dah sayang dia sangat-sangat, tapi dia buat aten macamni. Thanks sayang. Thanks for caring about me :')

Stop cerita pasal diaa...........

Eh, nak tanya siapa mangsa PMR? Comment cepatt...

Kauorang dah ready belum nak trial ni? Trial dah nak dekat dah..
Woooo, takot nyaa :'/ Sejarah and geo dah susah nak skor...
Hmm, guyss...doakan aten agar aten dapat jawab paper exam nanti :) Thankyou sayangg, iloveyou :*

-> Break dengan Muhammad Nur Ridhwan - 20 julai
-> Trial PMR - 6 August 2012

Nanti ada masa free aten update blog lagi ;) babai takecare..

Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Tutorial Cantikkan Scrollbar (google chrome only)

Assalamualaikum semua :)

Today, aten nak update tutorial. Act, dah lama orang tu request tutorial.
Baru harini aten teringat. Tutorial kali ni ialah cantikkan scrollbar. Siapa yang taktahu tengok gambar bawah ni...


Tekan gambar tu untuk tumbesaran. dan, tengok anak panah merah tu dia tunjuk arah mana?
okay yang itu lah aten nak ajar :)
Act, tutorial ni sesuai untuk google chrome only. kalau guna mozilla firefox dia takkan jadi. Percayalah?

Jum kita mulakan..

For pengguna classic template 
1. dashboard > template
2. korang tekan F3 then search code ni ;
</style>

For washed denim 
1. dashboard > design > edit html
2. tekan F3 then search code ni ;
/* Header

Okay, pengguna classic and washed denim , korang copy code bawah ni then paste kat atas code yang korang cari tadi tu. Faham?

::-webkit-scrollbar {
width:7px;
height:10px;
}
::-webkit-scrollbar-button:start:decrement, ::-webkit-scrollbar-button:end:increment  {
height:10px;
width:2px;
display:block;
background:#b4defa;
border:1px solid white;
}
::-webkit-scrollbar-track-piece  {
background-color:#ffffff;
}
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {
background-color:pink;
border:1px solid white;
}

Yang warna merah tu korang boleh tukar ikut suka korang yee :)

4. korang preview dulu. kalau jadi, tekan save yee :)

#that all for today. leave a comment.
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Blog ada perubahan :D

Assalamualaikum and Hi semua :)

Lama tak update blog kan? Last update haritu 25 june. Today, 6 julai............
Pehhhhh, lamanya tak update. Hm, biasalah kan mangsa PMR. Busy study jeee xD
So, blog pun terpaksa lah dilupakan, betul tak? Hihi ^^

Disebabkan besok cuti, aten ada peluang lah nak renovate blog aten yang berhabuk ni.
Act, takdelah banyak perubahan. Just header, footer, menu and coding jee :)
Aten takdo idea nak edit macam mana. So, nilah hasil edit blog aten.
Aten taktahu blog aten tak secomel blog Kak Lysa, Kak ziera, Faqihah and sesiapa sahaja lah yg mempunyai blog yang comel loteh tu....

Aten buat apa yang aten mampu buat je. Apa idea yang terlintas kat otak aten.
Itulah yang aten buat..

Tapi, kali ni aten paling suka header aten tauuu.. Cuba tengok perbezaan header dulu dgn sekarang :P
Sebelum di-edit ...

 Selepas di-edit...

Apa comment awak tentang header aten? Hihi ^^
Penat tau nak cari doodle girl bertudung sambil buat tangan macam tu..
Last sekali terjumpa jugak dekat blog Mama Arina..

Sumpah aten cakap.. Mama Arina memang pandai gila buat doodle. Doodle yang Mama Arina buat semua comel comel tau. Tak pecaya, klik lah nama Mama Arina tu.
Pergi terjah blog diaa...
Tapi, kalau rasa malas.. Tengok gambar blog beliau aten printscreen..
Tapi, ni bahagian freebies lah..




comel kan blog Mama Arina? Header pun comel sangat.. Haa, kalau nak tahu Mama Arina ni dah berumah tangga dah :) Hihi ^^
So, apa lagi? Jumlah terjah blog Mama Arina. Jangan lupa follow dia sekali :P

Btw, aten nak bagitahu...
Aten nak jadikan blog Mama Arina sebagai blog favourite aten :-*

And, tak lupa jugak kat Whitey Mommy. Pandai design blog. dan hasilnya sangat menarik.
Aten terjumpa satu blog yang telah diedit atau didesign oleh Whitey Mommy, iaitu blog Kak Irine Nadia blogger terkenal tu. Hihi ^^ And, selamat pengantin baru ye kak Irine Nadia.
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.
 
Copyright 2017 Fatin Hazwani | Blogger Designer.