PORTFOLIO MAKEOVER BLOG TUTORIALS FREEBIES AUTHOR BLOG HOME PAGE

Tutorial Border Keliling Blog (blogskin)


Assalamualaikum semua ;)

Tengok gambar atas tu? Ada lima lelaki.....
Aten pilih 2 dari kanan. Hehe, Zayn Malik <3 Korang korang? ........
K forget pasal lelaki atas tu. Focus kepada tajuk harini.....

Today aten nak buatkan tutorial border sekeliling blog untuk blogskin only. Kalau untuk template lain aten dah buatkan dah. Korang cek lah k kat bahagian tutorial tu.

Tutorial ni direquest oleh Izyan. Sesiapa yg pakai blogskin yg nak buat border sekliling blog, blog rujuk kat tutorial ni. And, i hope you all understand :) Sebab, blogskin ni payah sikit. Hehe.

"highlight code and tekan ctrl+c untuk copy code. terima kasih."

1. dashboard > template

2. tekan ctrl+f secara serentak, then search code bawah ni :-
<table style="

3. dah jumpa? bagus. tambah code bawah ni kat sebelah code <table style=" tu :-
border:1px solid #000000;


  •  warna merah : tebal border
  •  warna biru : jenis border (eg:solid, dashed, dotted, double {4px keatas baru jadi})
  •  warna orange : warna border (cari kat sini http://www.computerhope.com/htmcolor.htm)


4. Lepastu preview, tengok jadi ke tak okay? Kalau dah jadi, baru tekan save.

Apa apa pertanyaan, sila tanya kat bahagian komen. okay babai ;')

Share or Like, thank you.

Blog review ;)

Assalamualaikum semua ;)

Tadi aten blogwalking kat visitor yg tinggalkan jejak kat cbox aten. Blog diaorang semua comel comel, pehhh terus falling in love with their blog. Haha xD
Betul tak tipu.. memang comel..

Tadi ada blog seorang adik comel ni. Dia lelaki. Kecik-kecik lagi dah pandai berblog. Wahh hebatnya dia ;) Blog pun smart, comel and kemas je. Tak percaya? Cuba kauorang tengok ni.


kan kan? Nak pergi kat blog adik ni? Nah ni link blog dia :- http://nizamsedangbercherita.blogspot.com/

Second blog lelaki yang aten blogwalking tadi, blog adik amiru aimaduddin. Blog ni comel. Pink semuanya ;) Hehe, "pinkyboy". Firsttime jumpa blog lelaki pink. Agaknya adik ni suka pink.

Adik ni lagi muda daripada adik Nizam yg first blog tu. Adik ni umur 12 tahun.. 12 tahun blog dah cantik macam tu. Aten 12 tahun dulu blog mcm apa tah. Hahaa ;D

Aten jeles tengok header dia. Header dia cantik gilaaaaaa.................
tak percaya? Tengok lah :)



cantikan? Nak pegi kat blog adik ni? nah link dia :- http://www.littlemrsuperboy.blogspot.com/

Buat masa ni dua blog jea kot aten nak pamerkan. Hehe, nanti lain hari aten pilih blog lain pulak. Okay babai ;)

Share or Like, thank you.

Happy + Tempahan dibuka ;)


Assalamualaikum semua.

Lamanya tak update blogg.......rindu sangat sangat dengan blog....
Rindu jugak kat kawan kawan blog aten ni. Kauorang semua sihat tak?? Kauorang mesti rindu dengan aten kan.....? Hehe, perasannya aten ;')

Terimakasih kepada siapa yg selalu datang blog aten yg dah berhabuk ni. Walaupun jarang update, hehe korang tetap datang ke blog aten.
Terimakasih jugak kepada siapa yg sudah follow aten tu. Insyaallah nanti aten follow korang balik okay ;)

Sekarang aten dah ada boyfriend baru. Hehe, dia dah lama suka aten. Tapi, masa 16 haribulan baru dia bagitahu yg dia dah lama suka aten. Terharu gila aten ;') Btw, aten pun suka kat dia jugak. Hehe, sama sama suka.

Masa 16 haribulan tu, birthday dia tau. Lepas balik daripada sekolah, dia tiba tiba mesej aten. And kata, 'SUDIKAH KAH KAU TERIMA AKU JADI KEKASIH KAU YG SETIA?' haha, so sweet ;') First time lelaki mesej macam tu dekat aten. Memang senyum lebar lah aten masa dia mesej macam tu.

Then, aten pun terima lah dia ;) Tarikh kapel kitaorang 16haribulan. Tiga peristiwa berlaku pada hari tu.

  1. Hari guru
  2. Birthday dia
  3. Kitaorang kapel
Hope kitaorang kekal and bahagia lah ;) Korang tolong lah doakan kebahagian kitaorang. Hehe :P 

AND, sebelum akhiri post. Aten nak bagitahu, tempahan edit blog telah dibuka semula. Siapa yg nak edit blog bagi tahu aten ;) K babai.

TEMPAHAN BLOG TELAH DIBUKA :D

Share or Like, thank you.

Tahniah SchaAwal ;')

Assalamualaikum ♥

Lama tak update blog kan? Harini baru nak update balik. Maklumlah besokkan cuti. Dapatlah bukak blog. Rindu aten tak? Haha, k perasan.

Firstly, aten nak ucapkan takziah kepada keluarga Bob Kuman atas pemergian beliau semalam. Semoga rohnya dicucuri oleh Allah dan ditempatkan di kalangan orang yang soleh.

Secondly, tahniah kepada Awal Ashaari dan Scha Alyahya kerana sudah bergelar suami isteri yang sah. Semoga perkhawinan mereka kekal hingga akhir hayat. Btw, aten nak cakap....Awal tu sweet gila lah. Lamar Scha kat propanganza ♥ Untunglah kan Scha ;')

 

Hehe, tengok tu sweet kan? Awal dan Scha memang secocok lah. Scha cantik! Lagipun Scha ada masuk pertandingan Dewi tah apa kebenda tah. Aten pun dah lupa. Hehe, so memang tak salah lah dia menang kan? Pakai makeup ke tak pakai makeup, tetap lawa coz muka Scha natural.

 

Bear besar! Err, comel nya ♥ Mesti mahal patung besar macam ni. Nak jugak bear macam ni ;'( Siapa boleh tolong belikan? ._.

 
Sumber : Ohh bulan!

Share or Like, thank you.