HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Blockquote Mine Version (part II)

Assalamualaikum bloggers :)

Tiba untuk tutorial yang ke-empat direquest oleh para bloggers.
Kalini tutorial blockquote lagi but bahagian II. Ceh macam drama pulak ada bahagian bahagian ni :p
Tutorial kali ni direquest oleh http://azwarsyuhada.blogspot.com/.


For classic/blogskin ;

1. Dashboard > Template

2. Cari code blockquote { korang;

3. Dah jumpa? Gantikan code blockquote { korang dengan code yang aten nak bagi ni ;

blockquote{
background: white;
padding:4px;
color:#333333;
background-image:url(http://i.imgur.com/U45ZY.png);
background-size:200px;
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
border:1px dashed #cecece;
}

  • Ni takde blockquote:hover { okay. Kalau korang ada blockquote:hover { tu korang padam lah k. Tapi kalau korang nak ada hover kat blockquote, korang buatlah coding sendiri.

For Washed Denim/Denim

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget

2. Cari code .post blockquote {

3. Dah jumpa? Gantikan code .post blockquote { dengan code yang aten nak bagi ni ;

.post blockquote {
background: white;
padding:4px;
color:#333333;
background-image:url(http://i.imgur.com/U45ZY.png);
background-size:200px;
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
border:1px dashed #cecece;
}

  • Ni takde .post blockquote:hover { okay. kalau korang ada code .post blockquote:hover {, korang padam lah code tu. tapi kalau korang nak buat hover kat blockquote, korang bina lah coding sendiri.

Sampai sini sahaja tutorial blockquote part II.
Boleh gunakan tutorial ni, anything can ask me at comment ;)

10 comments:

  1. nak tanya,dekat mana akak fatin dapat gambar dekat blockquote tuh ?

    ReplyDelete
  2. terima kasih fatin , Azwa dah try ..cuma pic tu nampak separuh je . wyh ye??

    ReplyDelete
  3. @azwar ; saya dah reply di cbox awak. sorry lah sent banyak kat cbox :p

    ReplyDelete
  4. Akak, blocquote nie gambar dye naek ke atas ke ape?

    ReplyDelete
  5. awak, knapa sy cari code tu tak de eh kat edit html tu??

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.