HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Jqeury Image Hover -slowmotion

*muka den yang tak berapa nak comel.*
*aten tak hello kitty, stich pun jadilah.*

okay, today aten nak buat tutorial jquery image hover slowmotion. macam aten punya.
cuba korang hover cursor korang kat image atas tu? kan dia berubah warna tapi slow kan?
haa yang itu lah aten nak ajar.

by the way, this tutorial request by Jee .
Jum kita tengok macam mana nak buatnya ;)
Tutorial ni semua boleh ikut okay.

For template designer | denim | washed denim, you all ikut step ni dulu :-
1. dashboard > design > edit html .

For classic template, you all ikut step ni dulu :-
1. dashboard > template

Okay, secondly. Template designer, denim, washed denim and classic template bergabung sama sama dan ikut step ni,

2. Tekan ctrl+f serentak, then search code ni :
body {

3. dah jumpa? nanti korang jumpa anak-anak code bawah code body { tu kan?

4. lepastu, copy code bawah ni then paste kat bawah code body { tu :

img {
opacity:1.0;
cursor:url(http://i53.tinypic.com/zycxmw.png), auto;
}
img:hover {
opacity:0.70;
-webkit-transition-duration:2s;
-moz-transition:2s;
cursor:url(http://i53.tinypic.com/zycxmw.png), auto;
}

kalau rasa tak faham macam mana nak letak code kat num 4 tu, tengok bawah ni.


Example (contoh code )
body {
backgroun:(url background);
bala:balalalal;
balalalala:ballalalala;
}
img {
opacity:1.0;
cursor:url(http://i53.tinypic.com/zycxmw.png), auto;
}
img:hover {
opacity:0.70;
-webkit-transition-duration:2s;
-moz-transition:2s;
cursor:url(http://i53.tinypic.com/zycxmw.png), auto;
}


5. Haa, macam tulah. okay? Sudah faham?

6. That all, sebarang pertanyaan sila tanya di bahagian komen :)


4 comments:

  1. akak, saya nak edit blog bole? saya nak edit sekarang. saya bole bayar rm5 ringgit melalui topup celcom macam mana?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. @nhna : tak berubah? kenapa pulak eh? awak pakai mozilla or google chrome?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.