HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Freebies Header Berbukit-bukit bersambung dgn body.

Assalamualaikum :)

Today, aten nak bagi freebies header berbukit-bukit. Only dia punya header berbukit-bukit jea.
Sebab ramai yg request nak macam aten punya. So, aten dah buatkan.
But nanti, pandai-pandailah korang guna kannya untuk hias header korang.

CONTOH TENGOK GAMBAR BAWAH NI. TENGOK ANAK PANAH MERAH. MACAM TU LAH JADINYA NANTI/



Header ni bersambung yee.
Width dia 880px+Height dia 400px.

Nah ambil lah, bila dah ambil jangan lupa bagitahu kat komen yeee :)



http://2.bp.blogspot.com/-3HXaOOGSoZc/T-bQ9PNGDTI/AAAAAAAADag/gJfJcJOVBIQ/s1600/berbukit-bukit_aten.png
Nak copy url image tu, highlight url tu then tekan ctrl dgn f serentak.
Lepastu save kat lappy korang. nanti gunakan lah dia untuk buat header.

Act, benda tu warna putih. bila pergi kat new tab, warna dia tak nampak lah kan :)
nanti masa guna nak buat header, nampak lah warna nya :)
Jangan lupa komen bila dah ambil :)

113 comments:

  1. curik satu...tpi sbelom curik kne mintak kbenran dulu, boleh tak ? hihi "."

    ReplyDelete
  2. thank you kak faten !! amik ok ? :)

    ReplyDelete
  3. Nak paste dekat mana Kak Aten? Balqish amik tapi tak tahu nak paste dekat manalah.

    ReplyDelete
  4. sye ambek satu ok .. ehe .. thankyouu ^^

    ReplyDelete
  5. @yacemin : haha, okay aten benarkan :)

    ReplyDelete
  6. @wan : paste kat new tab. then save kat lappy. pastu upload ah kat tempat nak buat header korang tu sama ada photoshop or other.

    ReplyDelete
  7. @nur adila : awak tukar je lah width blog awak tu jadi width header yg saya bagi.

    ReplyDelete
  8. Kenapa kita nak ambil tak boleh? :(

    ReplyDelete
  9. @hamba allah : awak higlight code tu, then tekan ctrl dengan c kat keyboard awak tu ye untuk copy url dia :)

    @bumbu : welcome :)

    @nurul : okay :)

    ReplyDelete
  10. sory:) nak ambik tapi tak tahu lahh ? boleh tolong ?

    ReplyDelete
  11. @liy yana : awak highlight url tu then tkan ctrl & c kat keyboard tu. tekan serentak ye :)
    @sindarella : okay :)
    @nirmardhiah : welcome.

    ReplyDelete
  12. mcm mana nak buat yg ada lining pink tu?

    ReplyDelete
  13. buat jelah. akak tak tahu cemana nak explain. sebab akak bukan guna photshop :)

    ReplyDelete
  14. curi ya? heheh nice freebies thankyou :3

    ReplyDelete
  15. takmo curi :p haha okay thankyou :) and ur welcome zati :)

    ReplyDelete
  16. Saya guna ye header ni.Terima kasih :)

    ReplyDelete
  17. thank you dik, akk dah try y guna header ni, menjadi tapi tak tau nak rapatkan ngan entry, jadi menggantung la header tu, nti akk cri tuto lagi.

    ReplyDelete
  18. akak try cari tutornya di google ya :)

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum kak.. izinkan saya ambik yer~ :D

    ReplyDelete
  20. Anis ambil ye . :) terima kasih Fatin ..

    ReplyDelete
  21. Anis amik satu ye. Terima kasih. ^_^

    ReplyDelete
  22. hany amik satu ye. Thanks awak.

    ReplyDelete
  23. akak arina ambik 1 Jgn marah tau :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.