HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Border Keliling Blog (blogskin)


Assalamualaikum semua ;)

Tengok gambar atas tu? Ada lima lelaki.....
Aten pilih 2 dari kanan. Hehe, Zayn Malik <3 Korang korang? ........
K forget pasal lelaki atas tu. Focus kepada tajuk harini.....

Today aten nak buatkan tutorial border sekeliling blog untuk blogskin only. Kalau untuk template lain aten dah buatkan dah. Korang cek lah k kat bahagian tutorial tu.

Tutorial ni direquest oleh Izyan. Sesiapa yg pakai blogskin yg nak buat border sekliling blog, blog rujuk kat tutorial ni. And, i hope you all understand :) Sebab, blogskin ni payah sikit. Hehe.

"highlight code and tekan ctrl+c untuk copy code. terima kasih."

1. dashboard > template

2. tekan ctrl+f secara serentak, then search code bawah ni :-
<table style="

3. dah jumpa? bagus. tambah code bawah ni kat sebelah code <table style=" tu :-
border:1px solid #000000;


  •  warna merah : tebal border
  •  warna biru : jenis border (eg:solid, dashed, dotted, double {4px keatas baru jadi})
  •  warna orange : warna border (cari kat sini http://www.computerhope.com/htmcolor.htm)


4. Lepastu preview, tengok jadi ke tak okay? Kalau dah jadi, baru tekan save.

Apa apa pertanyaan, sila tanya kat bahagian komen. okay babai ;')

7 comments:

  1. Tak jadi lah kakak aten... Hm :'/ dah beberapa kali shikin cuba..... Check it out!

    ReplyDelete
  2. @akak tengok blog jadi jee..pakai blogskin ke apa?

    ReplyDelete
  3. hurmmm... tak jady pown... mngkin trsalah buat kowt..

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.