HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Shadow Belakang Blog. (blogskin)

Adik den yang comel. Haha, kembang lah dia nanti tu.

Assalamualaikum. keyla request tutorial shadow belakang blog untuk blogskin tadi. Okay, jum kita tengok macam mana nak buat.

1. Dashboard > Template
2. Lepastu, tekan ctrl+f then search code bawah ni ;
<table style="

3. Dah jumpa? Good. Copy code bawah ni pulak then paste kan dekat sebelah code <table style=" ni ;
-moz-box-shadow: 0px 0px 30px #000000; -webkit-box-shadow: 0px 0px 30px #000000;

Nota kecil :-
Warna biru : Besar shadow
Warna merah : Warna shadow

Tak faham macam mana nak paste code kat no 3 tu? Lihat gambar bawah ni.


4. Tekan button preview tengok jadi ke tak. Kalau jadi, tekan save button. Goodluck ;)

10 comments:

  1. kalau sidebar terpisah pulak cmne ?

    ReplyDelete
  2. Ouh, dia tengok jenis skin lah miera. Ada skin yang dah terpisah ada skin yang belum. Blogskin ni coding lain2. So susah lah nak buat tutor pasal tu ;)

    ReplyDelete
  3. ouh . oke2 . takpe lahh , btw , thnx kay :D

    ReplyDelete
  4. kak . template nk edit dh lain . susah . saya tak faham

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.