Cerita campur aduk :3


Assalamualaikum....Hai korang? Apa khabar? Sihatt? Kalau tak sihat pergi klinik beli ubat. Nanti sakit tu melarat, ha baru tahu.. Hee, first sekali soryy lama tak update blog. Busy meyhh :3 Kalau bukak pun, edit2 je and check cbox..

Eh, camne dgn korang punya ujian baru-baru ni? Okay tak? Share lah dgn Aten haa. Aten pun nak share jugak dgn korang. Ujian kali ni Aten cuma dapat 1A3B4C je kalau ikut keputusan PMR. *janganlah gelak!* Itu je Aten mampu buat untuk ujian pertama ni. Lepasni, Aten nak buat betul2. Biar result tu lagi bagus dari yang ni. :3

Thennnnnnnn....Aten nak ucapkan terima kasih lah kepada siapa yg tak jemu-jemu datang ke blog aten yg buruk ni. Eh? Thanks jugak yg meng-follow nya. Nanti aten follow balik okay?


Today :-
Tadi masa online, ada seorang budak ni ajak aten buat fake relay.. Haha, aten pun nak jelah kan. So, kitaorang pun buat relay. Baru hari ni buat relay, aten mcm suka kat dia je :/ Haha, adakah ini cinta? *Puihhhhhhhh, jgn berangan lah wahai aten!* Budak tu dia ada nak buat relay dgn girl lain, tapi girl tu taknak. So, dia buat dgn aten. Tapi, aten janji taknak suka kat dia. Hoho, sebab aten masih sayangkan ex-boyfie aten tu. Lagipun, takkan lah budak hensem cenggitu nak suka kat aten kan? :3

Lastly :-
Siapa yg request tutorial tu, nanti aten buatkan okay. K babai :D
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Happy Birthday to me. Thanks you all :)


Assalamualaikum. Korang sihat tak? Today and semalam aten happy gila. Semalam takda marah2 pun, sebab semalam kan birthday aten. Awwwwwwwwwww <3

Semalam, semua heboh birthday aten. Sukanya aten dapat kawan mcm diaorang. Diaorang sporting! Best! Masa rehat semalam, Jas, Ayla, Sufi, Nisa nyanyi lagu birthday untuk aten. Walaupun sekali, tapi best! Semua pandang. Hehe,

Thankyou to 3++ people yg wish aten di facebook and 1 person that wish me at blog. Ni orang pertama wish aten kat facebook.


Ni Nuryn, adik angkat aten. Diaorang pertama wish aten kat facebook! sukanya akak dek! Kau adek angkat akak yg ingat kat akak :) Thanks sayang!


Ni Eykaluvpinky yang wish! Dia sorang je yang wish aten kat blog. Iloveyou sayang. Thanks for wish :3


Haha, nash akak mmg hot. Hormat Orang Tua (HOT). Thanks nash :)


Ni akak angkat aten. Thanks kaka sebab ingat adik :)


Awwwww, terharu aten! Thanks muhammad amir :) Iloveyoutoo friend <3

And, thanks kepada rakan2 facebook yang wish birthday aten. Kepada 3++ terima kasih sekali lagi. Iloveyou <3 Kbai :)
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Tutorial Cute MP3 (part II)


Assalamualaikum. Kali ni aten buatkan tutorial cute mp3 part II. Please look at this tutorial first. Tutorial Cute MP3 Player. Dulu kita boleh copy url lagu tu berdasarkan DIRECT kan? Sekarang dah takde dah. Dia dah lain. So ikut tutorial bawah ni okay.


1. Pergi kat link ni : Flash Mp3 Player .



2. Then, korang tekan button Generator mcm kat dalam gambar tu. Nanti dia akan keluar mcm kat gambar bawah ni.



3. Korang nampakkan kotak hitam tu? Okay, korang boleh tukar URL MP3 tu. Korang perlu pergi kat sini pulak : Iron DJ .



4. Korang letak lah tajuk lagu yang korang nak kat tempat search tu.


5. Nanti dia keluar macam kat gambar atas ni. Click lah mana korang nak. lepastu, dia akan keluar cam bawh ni pulak :-


6. Korang tekan gambar tu, kauorang nampak kan anak panah tu tunjuk kat mana? Kauorang tekan benda tu dan tarik bagi dia besar macam kat gambar bawah ni :-

|
|
|
V
Nampak?


7. Lepastu, tekan ctrl+f  then cari perkataan ni :-
"mp3=

8. Dah jumpa good! Korang nampak code lepas perkataan "mp3 ni kan? Copy url dia. mcm kat gambar bawah ni pulak.


Start dari http://.....................................sampai...............mp3

Faham? Try dulu okay! Lepastu, paste url lagu yg korang copy tu kat kotak mp3 mcm dalam gambar ni.


9. Paste url mp3 tadi tu kat kotak mp3 dalam gambar tu. Then, korang nampak kat 'AUTOPLAY' kat bahagian category tu kan? Korang tukar no 0 tu jadi 1.


12. Lepastu, click anak panah kat category tu pilih warna. Haa, korang tukarlah warna background and benda alah tu semua ikut suka korang. Code warna boleh ambik kat sini : Color Code .


13. Korang copy all semua code kat bahagian HTML CODE tu.

Okay, thats all tutor kali ni! Kalau ada tak faham, boleh tanya kat komen. Selamat mencuba :]
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.

Tutorial Letak Background Pada Cbox.


Assalamualaikum. Firstly, aten nak ucap welcome march! Bulan march ni birthday aten tau! hehe, 5 mac. Jangan lupaa ye sayang ;)

Birthday :- 5 MAC 2012 :D

Okay, tadi check cbox ada yg request pasal tutorial ni. To http://nuraisyahainaa.blogspot.com/ sorry sebab lambat buat tutorial. Aten busy dengan sekolah. Now aten buatkan okay. Siapa yg taktahu tengok gambar bawah ni :-



1. Korang log in cbox korang,

2. Lepastu, tekan LOOK & FEEL then pilih COLOURS & FONTS. Dapat?

Okay, then korang tengok gambar kat bawah ni okay.


Korang nampak kan benda2 yg aten bulat kan dengan warna merah? Kotak2 yg aten bulatkan merah tu korang biarkan kosong okay. Kalau ada code warna, korang delete code warna kat kotak yg aten bulatkan tu.

3. Then, dah sudah kosongkan, korang tekan APPLY!

4. Tekan PUBLISH kat navigation atas tu, Scroll bawah sikit, korang akan nampak code dia. Sebelum korang copy code dia, korang ikut step seterusnya.

5. Pergi dashboard > template (blogskin)
- Pergi dashboard > design > add a gadget > html javscript (template designer)

6. Copy code bawah ni then paste kat tempat yg korang nak letak tu :-
<div style="background:url(URL BACKGROUND); background-repeat:no-repeat; background-position:right;"><center>CODE CBOX KORANG</center></div>

7. Setiap perkataan bermerah tu korang tukar dengan korang punya. CODE CBOX KORANG tu korang tukar dengan code cbox korang k.

THat all, senang je! Kbai :3
Keep Reading (Teruskan Membaca)

Share or Like, thank you.
 
Copyright 2017 Fatin Hazwani | Blogger Designer.