HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Wanna be 'fofular'?


Assalamualaikum...Korang apa khabar? Sorry lah lama tak update blog. Busy lah dgn school. Tahun ni kan PMR. So, banyak latihan yg cikgu bagi. Kena lah buatkan. Hee, today dapat lah online kejap.

Korang perasaan tak, sekarang ni ramai sangat nak jadi fofular? Tak kira lah kat mana-mana. Tapi, yg aten perasan budak yg nak jadi fofular ialah kat FACEBOOK and BLOG.

Kelakar lah tengok diaorang tu. Kpd budak2 yg nak rasa diri dia fofular dekat facebook tu? Ikut tips ni.. Gerenti korang fofular lah. Tapi, kena sabarlah dgn risiko yg kau akan hadapi. Haha *evil laugh..
  1. Status ramai like, itu popular? Anggapan korang. Kadang2 status ramai like, sbb kawan2 diaorang suka. Tapi, kalau korang rasa status ramai like, budak popular, dan korang nak jadi cmtu, korang copy lah status budak2 popular. haha, gerenti ramai like. Kan? Lepastu, nanti kena lah cop sebagai copycat. Eh, fofular tau. Budak yg kau copy status dia tu, siap printscreen lagi nanti apa yg kau copy. Tak caye, try.
  2. Friend tak ramai, sbb picture tak lawa? Tak pandai edit? Alololo, kesiannya.. Tiru cara dressup budak2 panas. Lepastu, edit lah cantik2 mcm mana budak panas edit. Haha,
  3. Status tak ramai like? (part II) haa senang je, kau hantar IM chat kat semua kawan kau yg online, then cakap, HAI BOLEH TOLONG LIKE STATUS YG BARU SAYA UPDATE TADI TAK? TQ. Haha, gerenti budak2 ni akan like. Tapi, lepastu diaorang akan update status yg kata kau ni BATAK PANAS sbb suruh org like status kau. Haha :D
  4. Picture album tak ramai like? Alaa, senang jugak. Kau antar je IM kat kawan2 tu, suruh like album kau. Jawapan yg sama jugak mcm aku cakap kat no 3 tu. Haha :D

Haa, best kan tips yg aten bagi? Haha, ni cuma untuk budak yg batak panas/fofular je. Nanti, tanggung lah risiko dia. Haha :D

Nak jadi fofular kat blog? Haa, lagi sonanggg! Tips :-
  1. Cari blog2 yg fofular, yg ramai followers, tiru cara dia design blog dia. Tapi, kau kena hadapi lah risiko dia. Sbb, bila kau dah tiru design dia, followers yg ada visit blog kau, gerenti inform dia, lepastu, nanti dia akan buat entry kat blog dia yg kau dah tiru cara dia design. Fofular sebagai copycat, haha best kan?
  2. Copy freebies someone, dan jadikan hak kau. Haa, sama je mcm kat no 1 dia punya risiko. Nanti, kau akan jadi fofular nya kat blog dia. Haha, fofular sebagai copcat. Best kan?

Haha, amacam, anda suka wahai copycat? Takpayah susah nak fikir. Dah bagi dah pun siap dgn risiko nya lagi.


Guys, jangan marah ye dgn entry ni. Aten taktahu nak update apa, so aten update lah mcm ni. Lagipun, aten mcm ni pun bersebab. Someone dah copy something kat facebook aten and blog aten. Sbb tu aten update cmni. Kbai :3

2 comments:

  1. haihh, memang ramai sekarang yg kejar hot.. sy ada jugak buat entry psl ni.

    http://amaninajailani.blogspot.com/2012/02/awak-nak-jadi-hotstuff-tak-saya-ada.html.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.