✿✿✿ PORTFOLIO || HIRE ME || TUTORIALS || FREEBIES || ABOUT ME || BLOG
Blog Duniaimpianfatin: Tutorial Note Bawah Post For Blogskin.

Tutorial Note Bawah Post For Blogskin.


Assalamualaikum semua. Today, aten nak buat tutorial note bawah post for blogskin only. Korang boleh tengok gambar kat bawah ni .


Nampak tak perkataan terima kasih! tu?
Dia akan muncul pada setiap akhir post!
Yang itu lah yang aten maksudkan. Korang nak buat tak? Kalau nak buat, jum tengok tutorial ni cane nak buat.

1. Dashboard > Pilih Template

2. Tekan ctrl+f then search code ni ;
<$BlogItemBody$>

3. Dah jumpa? Good. Korang paste code bawah ni dekat sebelah kanan code <$BlogItemBody$>
<P></P><hr/><center>AYAT KORANG</center><hr/>

- Perkataan merah tu tukar kepada ayat korang okay? :)

4. Preview dulu then baru save! Goodluck :)

Share or Like, thank you.

15 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog