HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Letak Ayat Pada Page Source.

/Yeahh, malam-malam letak gambar hantu. Haha, first dapat gambar ni pun terkejut aten tengok\



Assalamualaikum. Tadi, ada someone request macam mana nak letak ayat kat page source. Contohnya macam gambar kat bawah ni :


Itu print screent dari page source aten. Kalau sesiapa yang bukak page source aten dia akan nampak ayat cenggitu.

So, korang cuma kena letak ayat bawah ni kat atas code <html> jea
<!---------------------------------------
PAGE SOURCE IF REMOVE!
DONT DIE AS COPYCAT!
I HATE YOU COPYCAT!
---------------------------------------!>

Korang hanya perlu tukar ayat yang aten merah tu jea. Okay? So pandai-2 lah korang nanti macam mana nak buat :'>

Actually, ada seorang hamba Allah telah copy coding blog aten! Terima kasih copycat. Saya dah dapat tangkap awak pun. Cuma, saja buat bodoh. Sebab malas nak gadoh -.-

Siapa tak rabun boleh nampak ayat ni : even letak ayat cenggitu, page source korang tetap ada. itu hanya untuk menakutkan diaorang je.

26 comments:

  1. yeker? aten buat boleh jea -.- Awak salah buat lah tu .

    ReplyDelete
  2. ASSALAM . NAK TNYA , PAGES SOURCE NIE KAT MANA SBNRNYA ? --' hewhew .. utk apa ? dn sape yg patot ada pagesource nie ?

    ReplyDelete
  3. Page source tu, CODE HTML BLOG KITA? Faham, semua org yg ada blog, semua ada page source. Kalau ada org buka page source kita, dia akan copy code html blog kita. Sbb tu, kdg2 kita dengar cerita org tu copy design blog org tu lah org ni. Sbb kan page source tu lah :)

    ReplyDelete
  4. ohh ohh . paham pahamm .. tq ekk ?
    nak try tuto nie :) tengs aten!

    ReplyDelete
  5. Hergh.Benci tul orang copycat ni.Tak faham bahasa.-.- By the way , dah cuba.Thanks a lot <3

    ReplyDelete
  6. ermmm fatin . kenapa takjadi ?

    ReplyDelete
  7. kalau guna denim mcm ne erk , tak jumpak laa code tu

    ReplyDelete
  8. @nhna : tak jadi? yeker?
    @nani : denim? aten taktahu lah pulak. sebab setahu aten semua blog ada code yg aten bagi tu

    ReplyDelete
  9. ha'a laa fatin . die takmau jadi . even code tu punn takdapat nak cari :/

    ReplyDelete
  10. @nhna : peliknyaaa --'
    @mahaney : welcome;)

    ReplyDelete
  11. ltak ats code html ? mksdnyer kne add new gadget ke or edit kt html?

    ReplyDelete
  12. cam mna nak tahu klaw ade yg bukak page source kta ?? even da disable page source, kdg2 klaw tkan lma2 page source dpt d view .. rsau org copy code.. :(

    ReplyDelete
  13. kalau aten ramai yang bagitahu. and, aten rajin blogwalking. dengan izin Allah, terjumpa blog yang copy coding kita. Risau code kene curi? Nanti aten akan buat tutorial cemana nak hide code even pagesource kita dibuka :)

    ReplyDelete
  14. mcm mna awk leh thu dia copy page source awk??

    ReplyDelete
  15. saya rajin bw. selalu saya jumpa :)

    ReplyDelete
  16. Akak, thankyu shooo much ! HAHA :) Lia letak ni utk blog fanfic ngan personal Lia. tengs tau :D

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. cuba try letak code yang akak bagi tu kat code <html cari code tu.

      Delete
  18. Replies
    1. cuba try letak code yang akak bagi tu kat code <html cari code tu.

      Delete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.