HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Change Words 'Comments' To Other Words For Blogskin.


Assalamualaikum. Hai korang :D Today, aten dapat online balik. Sebab besok kan cuti. So, curi masa belajar sikit nak online. Hehe :D

Today, aten nak buat tutorial change words 'comment' to other words for blogskin. Siapa pakai blogskin jelah k boleh tukar perkataan comments tu :)

1. Pergi dashboard > then pilih template.

2. Lepastu, tekan ctrl+f serentak, then search code bawah ni :
<a href="<$BlogItemCommentCreate$>"<$BlogItemCommentFormOnClick$>><$BlogItemCommentCount$>

3. Dah jumpa? Good. Korang nampak kan perkataan 'Comments' sebelah kanan code tu kan? Okay, korang just tukar je perkataan 'Comments' tu ikut suka korang.

/CLICK UNTUK MEMBESAR\

4. Lepastu, preview tengok jadi ke tak? Dah jadi save terus :)

5 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.