HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Print Screen Guna Keyboard.


Assalamualaikum. Today aten nak buat tutorial print screen guna keyboard. Haa ramai tak tahu benda ni aten rasa? So, lepas ni tak payah lah susah nak download PHOTOSCAPE hanya semata-mata nak print screen right? :) Jum kita tengok tutorial ni.

Korang cari button Prt Scrn Sys Rq kat keyboard korang.
Jumpa tak? Tak jumpa tengok kat sini.


Act, ada banyak jenis keyboard kan? Kalau korang punya keyboard tak sama dgn yang atas ni,
Korang just search word ni PRT SCRN SYS RQ then TEKAN.

Lepastu, pergi kat START button then cari PAINT.


Dah bukak? Korang click Edit then pilih Paste.


Nanti bila dah Paste, jadi macam gambar bawah ni.


Korang tinggal nak save je.


Haa, senang je kan? Tak susah pun :D Cubalah ^^ K jangan lupa komen kalau dah try :)

5 comments:

  1. Thank U akak! dah lama dah cari tuto ni... tapi yang lain tu x jadi.. yang akak punya ni menjadi! thank U very much..

    ReplyDelete
  2. owh,, da lme cri nk buat printscreen ni canne.. yg sy pnye 'ins prt sc',, tp, xpe, jd ugx.. thx..

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.