HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Cute MP3 Player.


Assalmualaikum.Today, aten nak buat tutor Cute MP3 Player. Macam aten punya. Sebelum tu, tutor ni aten kreditkan kepada Kak Jaja. Jum Kita tengok acane nak buat.

1. Pergi kat link ni : Flash Mp3 Player .


2. Then, korang tekan button Generator mcm kat dalam gambar tu. Nanti dia akan keluar mcm kat gambar bawah ni.


3. Korang nampakkan kotak hitam tu? Okay, korang boleh tukar URL MP3 tu. Korang perlu pergi kat sini pulak : Iron DJ .


4. Korang letak lah tajuk lagu yang korang nak kat tempat search tu.


5. Dah search? Tekan kat tajuk lagu tu. Nanti dia keluar macam kat bawah gambar ni.


6. Korang nampak perkataan 'DIRECT' right? Korang copy url mp3 tu.


7. Paste url mp3 tadi tu kat kotak mp3 dalam gambar tu. Then, korang nampak kat 'AUTOPLAY' kat bahagian category tu kan? Korang tukar no 0 tu jadi 1.


8. Lepastu, click anak panah kat category tu pilih warna. Haa, korang tukarlah warna background and benda alah tu semua ikut suka korang. Code warna boleh ambik kat sini : Color Code .


9. Korang copy all semua code kat bahagian HTML CODE tu.

Okay, thats all tutor kali ni! Kalau ada tak faham, boleh tanya kat komen. Selamat mencuba :]

25 comments:

  1. A'ah, sekarang direct tu takde . Kejap lagi aten bagitahu camne nak ambik cod lagu tu. Sebb irondj tu lah lain.

    ReplyDelete
  2. hello! nak tanya? I dah cari lagu yg i nak, then i tekan tajuk lagu dia tu. But why dia tkde keluar pun yang link direct tu? AGAS!

    ReplyDelete
  3. Yang ni dah tak pakai dah. Awak tengok cute mp3 player (part II) ka ttorial i tu.

    ReplyDelete
  4. Eh, tak jumpa perkataan 'direct' pun?

    ReplyDelete
  5. Thanks dear ! menjadi tau tak ? happy gilaa.. jemput la singgah blog kita :)

    ReplyDelete
  6. okay welcome :) i will visit your blog later k dear :)

    ReplyDelete
  7. akakk camne nieh takde lagu yang sy nak cari,,,Saya cari lagu live while we're young takdok ...camane nie?

    ReplyDelete
  8. maknanya lagu tu mmg takde lah kot dlm senarai kat situ :)

    ReplyDelete
  9. thank you so muchh ..
    da lame carik tutoriall ney .. :)

    ReplyDelete
  10. thanks,,atien,,,dah bole nyanyi da blog sy...huhuhu :)

    ReplyDelete
  11. susah nak faham.... masih baru la kataakan ... follow my blog please....

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.