HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Border Bottom At Post Title. (simple template)


Assalamualaikum. Harini akak-akak and abg-abg form3 amek result kan? Mesti diaorang tengah takot sekarang ni. Semoga diaorang dapat result yang okay ;)

Harini, aten nak buat tutorial border bottom at post title for simple template. Tutorial ni direquest oleh Aimi . Jum kita tengok cane nak buat :)

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2. Tekan ctrl+f then search code ni :
h3.post-title, .comments h4 {

3. Dah jumpa? Nanti ada jumpa anak-anak code kan kat bawah code tu? Okay now Copy code bawah ni then paste kat bawah code no 2 tu :
border-bottom:2px solid #000000;

- Warna merah tu tebal border
- Warna biru jenis border : boleh dapatkan kat sini Border
- Warna pink tu warna border : boleh dapatkan kat sini Color

4. Preview dulu kalau jadi terus save k :) Goodluck ^^

1 comment:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.