HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial 1 Post In 1 Page.


/Assalamualaikum\ Tadi, masa check shoutbox. Ada seorang Adik Farhan tanya mcm mana nak buat 1 post dalam 1 page. Okay. Kpd sesiapa yg tak tahu tu, boleh guna tutorial ni.

*sorry kalau ada yang tak faham. Aten tak dapat nak printscreen. Photoscape takde*

1. Dashboard > Setting > Formatting

2. Dah? Okay. Nampak kan ayat yg paling atas yg ni SHOW AT MOST. Nampak kan?

3. Korang tukar kan No yang ada kat SHOW AT MOST tu jadi 1? Haha, paham tak?

4. Lepastu tekan save!

Sorry, kalau tak faham. Tapi kalau ada yg faham tu. Baguslah. Hihi :)

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. dashboard lama.

    untuk dashboard baru ;

    dashboard > setting > post and comment > show at most > tukar lah jadi berapa post yang awak nak.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.