Tutorial Link Hover Ada Shadow.


Tadi, dok bedek-2 shoutmix. Terjumpa satu request dari Ghaanz ni. Straight to the point je lah k? Jum tengok cane nak buat :)

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2. Tekan ctrl+f serentak, then search code ni :
a:hover {

3. Dah jumpa ? Bagus :p Copy code bawah ni, then paste dekat bawah code a:hover { tu :
text-shadow:2px 2px 3px #000000;

4. Yang warna merah tu, kauorang boleh tukar ikut kauorang punya suka lah.

5. Preview and save =)

Takjadi, boleh tanya melalui comment :'/

Share or Like, thank you.

4 comments:

  1. Akak faten .. saya guna washed denim. tak de la code tuh.. Please tolong me

    ReplyDelete
  2. cuba cari code yg hampir sama dgn code tu. akak lupa lah apa code washed denim :d

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Copyright 2017 Fatin Hazwani | Blogger Designer.