HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Letak Background Kat Blog [washed denim, denim]


Tengah badmood ni, tapi buat jugak tutor untuk diaorang =]

Tadi, check shoutbox. Chaa tanya macam mana nak letak code background kita. Okay, aten ajarkan macam mana nak letak. Act, benda ni ramai yg dah tahu kan? Tapi, Chaa dia taktahu sebab blog dia orang lain yg set kan =]

1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Tekan ctrl+f serentak then cari code ni ;
body {

3. Dah jumpa? Bagus. Nampak tak kat bawah code body { ada code ni ;
  background: $bgColor;

4. Paste code background kauorang, macam ni :
background:url(URL BACKGROUND);

5. Yang perkataan $bgColor tu kauorang delete, kauorang gantikan dengan url(URL BACKGROUND). Then, perkataan URL BACKGROUND tu, kauorang gantikan dengan url background kauorang =]

6. Preview jadi tak? Lepastu, save =]

6 comments:

  1. Really when someone doesn't be aware of afterward its up to other viewers that they will assist, so here it takes place.
    http://www.superonlive.com/LayneAXNM
    Stop by my site yacht charter dubrovnik

    ReplyDelete
  2. tankx awk!da jadik! :)
    sila singgah blog sy :)
    http://cikkiwitaksedap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan. Jemput singgah ke blog saya :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.