HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tips Cara Nak Guna Ctrl+C and Ctrl+F.


Hello. Ramai tanya macam mana nak copy code? And Ramai tanya cane nak guna ctrl+f? Soalan paling popular di setiap blog. Tak caya? Harus percaya okay. Hihi, okay harini aten bagitahu cane nak guna Ctrl+C and Ctrl+F.

Ctrl+c selalunya orang guna time nak copy code dekat blog orang yg disable right click. Yeahh ! Termasuk saya ! Bila dah tahu kegunaan ctrl+c ni, jangan pulak ambil kesempatan dok copy-copy tutors, entry orang lain okay? (:

Cara nak guna Ctrl+C

Sebelum tekan ctrl+c, kauorang kena highlight code tu. Then, baru tekan ctrl+c kat keyboard kauorang tu. Tekan secara serentak tau. Baru benda tu copy.

Cara Nak Guna Ctrl+F
Kegunaan Ctrl+F ini ialah cari code dengan lebih cepat. Tahu kan? So, kauorang takpayah lah nak buat sampai mata kauorang rabun dok scroll down cari code kan? hihi, Tengok gambar bawah ni dulu :

 CTRL+F TU TEKAN SERENTAK JUGAK TAU !

Then, kauorang paste code yang kauorang copy tu tekan kotak ctrl+f tu. Haa, tengok ! Kan dah jumpa. Cepat kan? Hihi, takpayah nak scroll-2 kan? Okay itu saja.

Tips ni aten ajar dengan ayat and gambar. Kalau tak paham ayat, click gambar. Tak paham gambar, baca ayat. Haha, kbai =]

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.