HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Single & Double Underline .


Salam blogger .

Tadi, adek Nur Fatin Izzaty tanya macam mana nak buat underline macam aten . Okey, underline yang aten guna sekarang ni Single underline .

Cara nak guna single & double underline ni ;
<u>AYAT AWAK</u>

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2. Tekan ctrl+f(untuk seacrh code lebih cepat) then search code ni ;
/* Header

Single Underline
3. Dah jumpa ? Good-2 (: Copy code bawah ni then paste dekat atas code /* Header :
u {
text-decoration:none;
border-bottom: 2px solid #faafbe;
padding: 0px;
}

Kalau nak guna double underline pun boleh, ikut suka kauorang lah . Ini code double underline ! Cara nak paste die semua sama macam nak buat single underline tu .

Double Underline
u {
text-decoration:none;
border-bottom: 2px double #faafbe;
padding: 0px;

Yang aten merahkan tu ialah warna underline tu, kalau nak tukar warna underline tu boleh cari kat sini Color . Kalau ada yang tak faham tanya lah oke (:

4 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.