HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Letak Musicdumper Di Blog .


Salam blogger .

Ada request tutor dari Sofea . Okey, ada yang tak tahu macam mana nak letak musicdumper macam aten punya . Okey jum, kita belajar (;

1. Pergi ke link ni -> Musicdumper


2. Then, tulis tajuk lagu yang kauorang nak letak kat blog .

3. Tekan button search .

4. Nanti dia akan keluar list lagu banyak-2 . Kauorang pilih lh lagu kauorang . Then click lagu tu . Nanti, dia keluar macam kat bawah ni :-


5. Okey, nampak tak code tu ? yang aten merahkan tu ? Kauorang tekan button COPY dekat atas belah kanan code tu .

#Belum habis lagi . Ikut step ni pulak :-

6. Dashboard > Design > Page Element > Add A Gadget > HTML Javascript

7. Paste code lagu tu dekat gadget html javascript . Then, tekan button save .

Okey, selamat mencuba (:

10 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.