HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Tukar Warna Highlight .


Salam blogger .

Tutorial lagi, hope awak tak boring . Tutorial kali ini tutorial tukar warna highligt . Tahu tak ? Hmm, kalau tak tau susah lah . Sebab nak explain pun susah ohh . Oke, macam ni lah . Apa kata awak try highlight text bawah ni , nampak tak perubahan warna die ?
Saya Sayang Suffian Shah Anak Encik Fadzil :P

1 . Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template .

2 . Tekan ctrl+f (untuk search code lebih cepat) then search code ;
]]></b:skin>

3 . Dah jumpa ? Bagus . Copy code ni pulak then paste dekat atas code ]]></b:skin> tadi .
::-moz-selection{
background:#000000;
color:#ffffff;

4 . Okey, yang warne merah tu untuk background dia . Dan yang warna biru tu untuk warna text . Oke, goodluck :]

3 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.