HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Shadow Belakang Blog .


Salam blogger .

Today, ada tutorial request dari eraa viera . Dia request tutorial belakang blog . Oke, jum kita belajar :] Sebelum terlupa, tutorial ni Credit to Akak Myra .


1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2. Tekan ctrl+f(untuk search code lebih cepat) then search code bawah ni ;
.content-outer {

3. Dah jumpa? Bagus . Awak padam code ni ;
-moz-border-radius: 18px;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
-moz-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);

Gantikan code atas tu dengan code bawah ni ;
-moz-box-shadow: 0px 0px 30px #000000;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 30px #000000;

4. Yang saya warnakan biru tu, ialah besar shadow tu . Yang warna merah tu pulak, warna shadow tu .

5. Kedudukan code macam ni nanti ;

.content-outer {
-moz-box-shadow: 0px 0px 30px #000000;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 30px #000000;

margin-bottom: 1px;
}

6. Okey, lepas tu preview jadi ker tak ? Kalau jadi, tekan button save . Goodluck :]

2 comments:

  1. Kalau cew code tu ?? Sya xjumpa lh code tu !

    ReplyDelete
  2. Awak pakai template apa? Kan aten ada tulis tutorial ni untuk template apa. Myb template awk lain. tu yang tak jumpa code.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.