HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Sembunyikan Navigation Bar .


Salam blogger .

Saya harap awak tak boring oke . Sebenarnya saya sedang kemaskini kan tutorial . Okey, tutorial kali ini ialah sembunyikan navigation bar . Navigation bar tu, yang dok bertenggek dekat ats blog tu . Sekarang, jum kita belajar hidekan dia . Tu pun kalau berminat lah ye .

1 . Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template .

2 . Tekan ctrl+f (untuk search code lebih cepat) then search code ni ;
]]></b:skin>

3 . Dah jumpa ? Bagus . Copy code bawah ni then paste dekat atas code ]]></b:skin> tadi ;
#navbar-iframe {
display: none;
}

4 . Tunggu dulu, belum siap lagi . Tekan preview tengok jadi tak, kalau jadi tekan button save oke . Goodluck :]

3 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.