HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Melengkung Blog .


Salam blogger .

Today, saya buatkan tutorial untuk awak semua. Tutorial kali ni ialah melengkungkan blog. Macam blog saya tu. Kalau nak blog cantik, jum lah ikut tutorial saya ni :P Credit to Akak Hana.

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template .

2. Tekan ctrl+f (untuk search code lebih cepat) then search code ni :
.content-outer {

3. Dah jumpa? Bagus. Sekarang, copy code bawah ni then paste dekat bahagian code .content-outer { tadi :
-moz-border-radius: 2em;
-webkit-border-radius: 2em;
border-radius: 2em;

4. Kedudukan code dia macam ni nanti : (contoh)
.content-outer {
"code"
"code"
"code"
"code"

  margin-bottom: 1px;
-moz-border-radius: 2em;
-webkit-border-radius: 2em;
border-radius: 2em;
}

5. Yang saya warnakan merah tu, awak boleh tukar ikut suka awak. Awak nak blog awak tu melengkung macam mana oke?

6. Belum siap, preview dulu jadi ke tak awak buat. Kalau jadi tekan button save, goodluck :]

5 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.