HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Link Hover .


Salam blogger .

Tutorial kali ini ialah tutorial link hover . Tahu tak apa itu link hover ? Kalau tak tahu, buat-buat tahu sudah . Okey, jum kita mula buat link hover .

1 . Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2 . Tekan ctrl+f (untuk lebih cepat search code) then search code ini ;
a:hover {

3 . Dah jumpa kan ? Paste code ini pulak dekat bawah a:hover { tadi ;
background:url(URL GAMBAR);
background-repeat: repeat;

4 . Nanti kedudukan code tu macam ni ;
a:hover {
background:url(URL GAMBAR);
background-repeat: repeat;

}

5 . Tukar perkataan URL GAMBAR tu, kepada URL GAMBAR yang awak dah pilih . Boleh pilih dekat sini kalau rajin, Glitter-Graphics . Kalau malas, saya boleh bagi free dekat awak .

6 . Lepas dah tukar perkataan URL GAMBAR kepada URL GAMBAR yang awak pilih, awak tekan button save . Okey, Goodluck :]

Free Free Free

http://dl2.glitter-graphics.net/pub/702/702442jd36r8s7ma.gif

http://dl9.glitter-graphics.net/pub/2231/2231939mkrmjjcimx.gif

http://i603.photobucket.com/albums/tt117/misdollymie/rainbowhover.gif

http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif

1 comment:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.