Tutorial Letak Border & Background di Post Title .


Salam blogger .

Tutorial lagi . Tutorial kali ni ialah tutorial letak border & background di post title . Awak nak cantikkan tak awak punya post title ? Kalau nak cantikkan, jum ikut tutorial ini .

1 . Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template .

2 . Tekan ctrl+f (untuk seacrh code lebih cepat) then search code ni ;
h3.post-title, .comments h4 {

3 . Dah jumpa ? Bagus . Copy code ini then paste dekat bahagian code h3.post-title, .comments h4 { ni tadi ;
border:2px solid #000000;
background:url("URL GAMBAR");

4 . Nanti kedudukan dia jadi macam ni ; (contoh)
h3.post-title, .comments h4 {
"code"
"code"
"code"
"code"
border:2px solid #000000;
background:url("URL GAMBAR");
}

5 . Okey, Tulisan yang saya warnakan purple ialah tebal border . Warna pink, jenis border . Warna biru pulak, warna garisan border . And yang warna hijau tu, URL GAMBAR atau URL BACKGROUND untuk border . Okey, goodluck :]

Share or Like, thank you.

15 comments:

  1. Thanks ^^
    Menjadi :D

    ReplyDelete
  2. Salam.. untuk blogskin ade tak ?

    ReplyDelete
  3. Salam, kalau blog yg baru ni kan kat mana dia punya tick expand widget tu? sebab saya cari kod tu tak ada. saya pakai simple template.. huhu tolong saya :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. yang baru ni takyah tick just search saja :)

      Delete
  4. singgah sini..jemput singgah blog saya http://tintamoden.blogspot.my/

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Copyright 2017 Fatin Hazwani | Blogger Designer.