HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Letak Border & Background di Post Title .


Salam blogger .

Tutorial lagi . Tutorial kali ni ialah tutorial letak border & background di post title . Awak nak cantikkan tak awak punya post title ? Kalau nak cantikkan, jum ikut tutorial ini .

1 . Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template .

2 . Tekan ctrl+f (untuk seacrh code lebih cepat) then search code ni ;
h3.post-title, .comments h4 {

3 . Dah jumpa ? Bagus . Copy code ini then paste dekat bahagian code h3.post-title, .comments h4 { ni tadi ;
border:2px solid #000000;
background:url("URL GAMBAR");

4 . Nanti kedudukan dia jadi macam ni ; (contoh)
h3.post-title, .comments h4 {
"code"
"code"
"code"
"code"
border:2px solid #000000;
background:url("URL GAMBAR");
}

5 . Okey, Tulisan yang saya warnakan purple ialah tebal border . Warna pink, jenis border . Warna biru pulak, warna garisan border . And yang warna hijau tu, URL GAMBAR atau URL BACKGROUND untuk border . Okey, goodluck :]

14 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.