HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Jenis-Jenis Border II .


Salam blogger .

Tutorial lagi , jangan marah haa ! Tutorial kali ini ialah tutorial jenis-jenis border II . Okey, lebih senang dia ialah bentuk-bentuk untuk mencantikkan awak punya sidebar, post title, blockquote . Okey, jum kita tengok bentuk dan code bentuk tu . Nanti awak boleh lah ambil :P

-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;

-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;

-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;

-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

Kalau nak guna bentuk-bentuk ini semua untuk sidebar, post title, blockquote . Awak ikut step bawah ni .

Untuk Sidebar ;
1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template .

2. Tekan ctrl+f (untuk search code lebih cepat) then search code ;
h2 {

3. Dah jumpa ? Okey, bagus . Copy code bentuk sidebar tu, lepas tu paste dekat bahagian code h2 { tadi . Contoh ;
h2 {
"code"
"code"
"code"
"code"
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}

Untuk Post Title
1. Tekan ctrl+f (untuk search code lebih cepat) then search code ni ;
h3.post-title, .comments h4 {

2. Dah jumpa ? Okey, bagus . Copy code bentuk sidebar tu, lepas tu paste dekat bahagian code h3.post-title, .comments h4 { tadi . Contoh ;
h3.post-title, .comments h4 {
"code"
"code"
"code"
"code"
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}

Untuk Blockquote ;
1 . Tekan ctrl+f (untuk search code lebih cepat) then search code ni ;
.post blockquote {

2. Dah jumpa ? Okey, bagus . Copy code bentuk sidebar tu, lepas tu paste dekat bahagian code .post blockquote { tadi . Contoh ;
.post blockquote {
"code"
"code"
"code"
"code"
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}

Okey, kalau tak faham boleh tanya saya . Goodluck :]

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.