HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Cute Favicon .


Salam blogger .

Tutorial kali ni ialah tutorial cute favicon . Tahu tak ? Kalau tak tahu tak apa . Saya tunjuk kan contoh favicon . Sebelum tu, saya nak creditkan tutorial ini kepada Akak Nazihah .


1 . Dashboard > Design > Edit HTML >  Tick Expand Widget Template .

2 . Tekan ctrl+f (untuk search dengan lebih cepat) then search code ini ;
</head>

3 . Dah jumpa ? Bagus . Copy code ini pulak then paste dekat atas code </head> tadi ;

<link href='URL GAMBAR' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='URL GAMBAR' rel='icon' type='image/x-icon'/>

4 . Nanti kedudukan dia macam ni ;
<link href='URL GAMBAR' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='URL GAMBAR' rel='icon' type='image/x-icon'/>

</head>

5 . Okey, perkataan URL GAMBAR tu awak tukar dekan URL GAMBAR favicon yang awak dah pilih . Awak kalau rajin, boleh pilih dekat sini Ego-Box .

6 . Lepas dah tukar perkataan URL GAMBAR kepada URL GAMBAR favicon yang awak dah pilih, awak tekan preview template tengok jadi ke tak ? Kalau dah jadi, terus tekan button save . Goodluck :]

6 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.