HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Cursor Comel .


Salam blogger .

Harini saya buatkan tutorial cursor comel . Awak mesti nak jugakkan cursor comel macam saya ? Okey, jangan risau . Awak akan dapat cursor comel .

1 . Pergi di link ni Cursor-4u .

2 . Lepastu, awak pilih categories cursor yang awak nak . Kalau nak cursor cute, piluh categories CUTE .

3 . Dah click dekat categories cute, awak pilih lah cursor comel yang awak nak . Lepastu, click dekat cursor tu . Nanti, dia akan bagi code cursor tu . Lepas tu, copy code cursor tu . Contoh,

DAH COPY ? IKUT STEP SETERUSNYA .

4 . Dashboard > Design > Add A Gadget > Html Javascript

5 . Paste code cursor tu dekat gadget html javascript . Contoh,


DAH PASTE ? BAGUS . JANGAN SAVE DULU, IKUT STEP INI PULAK .

5 . Awak delete code cursor start daripada code <a href="BBBBBBBBBBBBBLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAA"> sampai code yang ini </a> . Contoh,

DAH DELETE ? BAGUS . IKUT STEP SETERUNYA .

6 . Tak payah tulis tajuk terus dekat kotak kosong atas dekat gadget tu . Terus tekan button save gadget, lepas tu lihat blog awak . Kan dah ada cursor comel . Goodluck :]

1 comment:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.