HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Cara Tukar Warna Main Background .


Salam blogger . Today, ade tutorial request . Dia tanya macam mana nak tukar warna background . Oke, memang ada separuh orang tak tahu sangat macam mana nak tukar itu tukar ini right? Harini, saya ajarkan .


# Macam Biasa, dashboard > design > template designer .


1. Click dekat ADVANCED tu . Bila dah click, nanti dia keluar macam list dalam gambar tu .

2. Lepas dah keluar list banyak-2 tu, awak pilih BACKGROUND macam dalam gambar tu .

3. Dah pilih BACKGROUND, nanti dia keluar pulak OUTER BACKGROUND, MAIN BACKGROUND and HEADER BACKGROUND . Oke, awak pilih MAIN BACKGROUND macam saya tunjuk dalam gambar tu .

- Tekan anak panah kecil macam kat dalam gambar yang saya tunjuk . Nanti dia akan keluar warna banyak-2, awak pilih warna main background yang awak nak .

4. Lepastu, kalau dah puas hati dengan warna main background awak tu, awak tekan lah APPLY TO BLOG . Thats all, goodluck :]

2 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.