HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Buat Status Box .


Salam blogger .

Ada stalker ni tanya macam mana nak buat status box macam saya punya . Oke, sebenarnya benda tu saya baru belajar jugak dari Sys Cynthia . Dia yang ajarkan buat benda tu . Credit to Sys Cynthia


1. Dashboard > Design > Add A Gadget > Html Javascript

2. Lepastu, copy code bawah ni then paste dekat gadget awak tu ;
<center style="text-align: right;"><b>Status</b></center><div style="background-image: url(URL BACKGROUND); padding: 5px; border: 2px solid #000000;"><center><marquee>Status Awak Status Awak</marquee></center></div>

3. Dah paste ? Bagus. Semua yang warna merah tu awak tukar ikut suka awak oke .

4. Sabar dulu belum sudah! Awak jangan tulis tajuk gadget tau, biarkan kosong macam gambar bawah ni ;



5. Lepas tu, tekan SAVE. Dah siap? Goodluck :]

13 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.