HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Buat Scroll Box Pada Blog Archive .


Salam blogger .

Ada orang request tutor macam mana nak buat scroll box pada blog archive . Oke, kalau tak tahu ? Tengok kat atas tu ada gambar dia . Okey, jum kita mulakan :D

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2. Then, tekan ctrl+f(untuk search code lebih cepat) then search code ni ;
<div id='ArchiveList'>

3. Dah jumpa ? Tapi, nanti awak akan jumpa code ni dulu kan ;
<div class='widget-content'>

4. Okey, sekarang focus pada code ni <div class='widget-content'> . Gantikan code <div class='widget-content'> ni code bawah ni ;
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>

5. Yang warna merah tu ialah height dia . Awak tukar lah ikut suka awak . Lepas tu, preview jadi ke tak ? Kalau jadi terus save :P K goodluck :]

3 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.