HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Buang Underline Bawah Link .


Salam blogger .

Tutorial kali ni ialah tutorial buand underline bawah link . Saya explain kan . Kan masa awak hover mouse dekat link awak, kan ada keluar underline link kan ? Okey, underline tu lah yang kita nak buang sekarang ini . Jum kita buangkan dia :]

1 . Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template .

2 . Tekan ctrl+f (untuk search code yang lebih cepat) then search code ni ;
a:link {

3 . Dah jumpa ? Bagus . Copy dan paste code ini pulak dekat bawah code a:link { tadi ;
text-decoration:none;

4 . Dah paste ? Bagus . Tekan button save lepas tu siap . Goodluck :]

5 comments:

  1. Kak Long nak praktikkan tuto nehh ;]

    ReplyDelete
  2. hai. blog adik cantik. dah lama kan dlm blogging ni and dah mahir. tahniah. tp akak baru lg. and blog pun cam hape je. ni nak bgtahu, dah try buat tuto ni, tapi still ade line bawah link tuh. cemana ehh?

    btw, akak dah follow blog fatin. cube fatin view sini, still ade line kan?

    http://kucingbiruprecious.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.