HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Buang Subscribe Atom .


Salam blogger .

Ada orang request tutorial macam mana nak buang subscribe atom . Semua dah tahu kan ? Oke,jum kita mula belajar macam mana nak buang nya . Credit To AKK FIEQA .

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2. Tekan ctrl+f(untuk search code lebih cepat) then search code ni ;
<!-- Blog feed links -->

3. Dah jumpa ? Bagus . Nanti jumpa code keseluruhan dia macam ni kan ?
<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'> <!-- Blog feed links -->
<b:if cond='data:feedLinks'>
<div class='blog-feeds'>
<b:include data='feedLinks' name='feedLinksBody'/>
</div>
</b:if>

4. Oke, delete code yang aten merah kan tu . Delete code tu je . Lepas tu, save . K goodluck :]

6 comments:

  1. fatin, akak dah buat mcm yg fatin ajar. Tapi kalau kita view kt salah satu post, 'subcribe to: post atom' tu masih ada la. Mcm mana nak buat yea?

    ReplyDelete
  2. Boleh x ajar mcm mana nak disablekan right click macam kt blog fatin? thanks..

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.