HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Background Dalam Kotak .


Salam blogger .

Ada orang tanya macam mana nak buat kotak yang ada background macam saya punya ni . Oke, jum kita buat benda ni . Kalau tak faham, cuba lah sampai faham oke .

1. Dashboard > Design > Add a gadget > HTML Javascript

2. Lepas tu, copy code bawah ni then paste dekat gadget .

Kotak Ada Background

<div style="background-image: url(URL BACKGROUND); padding: 5px; border: 2px solid #000000;"><center>LETAK APA KORANG NAK</center></div>

Kotak Tanpa Background
<div style="border: 2px solid #FAAFBE"><center>LETAK APA KORANG NAK</center></div>

3. Yang saya warnakan merah tu . Awak tukar lah ikut suka awak Oke . Kalau ada yang tak faham boleh tanya saya . Goodluck :]

5 comments:

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.