HOMEPAGE
THE AUTHOR
FREEBIES
TUTORIALS
DESIGN PROCESS
PORTFOLIO

Tutorial Customize Followers Box .

Salam blogger .

Yeahh, blog saya penuh dengan reqeust tutorial saja ! Adek Nureen ada tanya macam mana nak buat follower box macam saya ni . Oke, harini saya ajarkan . Credit To Empayar Bintang :]

1. Pergi goggle, search dekat goggle perkataan ini ;
Goggle Friend Connect





3. Dah click itu ? Bagus ikut step seterusnya.


4. Lepastu, awak edit kotak followers awak macam dalam gambar bawah ni ;


5. Dah edit semua tu? Awak scroll down . Awak ada nampak GENERATE CODE kan ? Awak tekan tu, nanti dia kasi code . Lepastu, awak copy code tu .


6. Dah copy code tu, awak paste dekat gadget awak tu oke . Okey, itu saje step die . Goodluck :]

4 comments:

  1. kalau nk letak dkt blogskin acane... :(

    ReplyDelete
  2. asal sy serch tak de pun .. nak letak kotak flowers kat blogskim mcm mane ??

    ReplyDelete
  3. ha'ah laa. takdek yang akak kotakkan tu :(

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan. Jangan lupa datang lagi untuk cerita yang terbaru. Salam sayang dari owner blog

 
Thankyou for visiting | Template made by Fatin Hazwani.