Followers Blog

Jgn Lupa Baca & Komen

Tutorial Letak Icon Comel Pada Cbox.

12/28/2011 11:48:00 PM Ada 31 Kata Semangat Labels : ,

Assalamualaikum. Today, ada someone tanya macam mana nak letak icon comel kat cbox. Okay, now aten ajarkan macam mana okay :)



1. Korang log in cbox korang . Dah log in? Good :D


2. Korang pergi click kat bahagian Options then korang pilih Smilies .


Ni asal similies korang kan? Okay, korang tekan button 'x' yang warna merah kat hujung tu. Nampak kan? Delete semua icons tu sampai habis. Dah delete? Korang masok lah url icon lain kat dalam kotak tu. Contoh tengok kat bawah.



3. Haa korang nampak tak atas tu? Bila korang dah remove semua smilies asal tu, dia jadi kosong. Lepastu, korang letak lah pulak url icon lain yg korang dah cari okay :) Bila dah letak smilies korang tu, korang tekan lah button Save Changes.

Haa, bawah ni ada beberapa smilies untuk korang. Copy then masok kan je kat situ k :)





http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote1.png

http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote2.png

 http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote3.png

 http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote4.png

 http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote8.png

 http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote9.png

 http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote12.png

 http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote7.png

 http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emoteheart.png

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/001gif.gif

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/017gif.gif

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/011gif.gif

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/009gif.gif

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/016gif.gif

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face2.jpg

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face5.gif

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face18.gif

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face39.jpg

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face38.gif

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face12.jpg

 http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/132gif.gif

 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic017demoji_17449173decoojp.gif

 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic007demoji_15819549decoojp.gif

 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic007demoji_15231878decoojp.gif
 
 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic010demoji_15266328decoojp.gif

 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic013demoji_357117decoojp.gif

 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic017demoji_10418344decoojp.gif

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic007demoji_10112432decoojp.gif


Nota kecil :
Aten nak bagitahu, korang jangan guna icon yang besar-besar. Sebab nanti dia besar lepastu tak cantik -.- Serius k? Kalau nak icon kecik-2 boleh cari kat sini Babydoll | Mini Icon

Selamat mencuba, okay babai :]


Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tinggalkan komen sekali ye?

Please Like and Share this post :)

31 comments:

  1. thanks for the smillies..its cute.

    ReplyDelete
  2. @light drita : okay welcome ..
    @suweet : okay dear ;)

    ReplyDelete
  3. omeinyerrr.sy amek au.thanks a lot! follow u ^^

    ReplyDelete
  4. Comel sangat. Saya ambil ye. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  5. comey sangat. sy ambik ek:)trime kaseh :D

    ReplyDelete
  6. lucu lucu, saya mau ambil tapi caranya ribet jadi kapan-kapan saja yaa :)

    ReplyDelete
  7. comell!sy amek yaa~ :* kamsahamnida!

    ReplyDelete
  8. saya nak amik semuanya boleh x?
    Hehe...Thanks...Menjadila...Saya dah cuba tutorial nih.

    ReplyDelete
  9. comel nye ^^ saya nak share ye tq ^^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi kata-kata semangat dan komen kepada blog duniaimpianfatin. Hihihi nanti kita terjah entri awak balik ^_^